Score: 5
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

At computerspil er kommet for at blive, kan vi lige så godt erkende. Spillenes skadelige virkning vil af skeptikere blive diskuteret herfra og til dommedag, men heldigvis kan vi også konstatere, at det sommetider er muligt at lære noget, samtidigt med, at man bliver underholdt. Denne disciplin, edutainment, har Krea Media igennem mange år været mestre i, og nu er en række nye titler så udkommet i Pixeline-serien, og de anbefales til børn fra 6 år og opefter.

Det lille bjørnehospital

I Pixeline: Lær om førstehjælp besøger du sammen med Pixeline det lille bjørnehospital, hvor man skal igennem 5 forskellige små spil. Allerførst skal spilleren dog indtaste sit navn og vælge et symbol. Programmet genkender de fleste almindelige danske navne, og man bliver herefter budt velkommen af Pixeline.

På bjørnehospitaltet er der som nævnt 5 små øvelser, som man skal igennem. Der er 3 sværhedsgrader, og selv om spillet anbefales til børn fra 6 år og opefter, vil nogle af opgaverne snildt kunne klares af 4-årige. Efter hver øvelse bliver man, hvis man har klaret sig godt, belønnet med et diplom.

Ring efter hjælp
Her er der sket en ulykke, og du skal sammen med Pixeline ringe efter hjælp. Herefter stiller Alarmcentralen dig nogle få spørgsmål, og svarene kan du finde ved at kigge godt rundt omkring på skærmen. Da dette minispil involverer både tal og tekst, er det nok ikke for de allermindste.

Farlige situationer
Doktor Bjørn viser 2 billeder ad gangen, og det er op til dig at vurdere, hvilken af situationerne, der er farligst. Eksempelvis vises på det ene billede en ovn, som er slukket og lukket og på det andet billede en ovn, som er tændt og står åben. Her kunne min 4-årige datter sagtens være med.

Almindelig førstehjælp
Her skal du i forskellige situationer vurdere, hvordan man yder almindelig førstehjælp til forskellige skader. Man vælger blandt en række muligheder, eks. vådt omslag, ring efter hjælp, bandage, brug af pincet osv., og kommer man i tvivl, er Pixeline god til at hjælpe!

Behandling af tilskadekomne
En række tilskadekomne patienter ruller ind fra venstre mod højre, og man skal vælge, om skaden skal behandles med enten gips, plaster eller bandage.

Livgivende førstehjælp
Her skal man udføre forskellige livgivende førstehjælpsøvelser på en træningsdukke, og man kommer ind på områder som hjertemassage og aflåst sideleje. Disse øvelser er lidt sværere end de øvrige og kræver, at man har en god timing. Men mon ikke far eller mor kan hjælpe!

Pixeline lyder meget nuttet, og stemmeskuespillet sådan set i orden. Grafikken er ikke specielt gennemarbejdet og består mest af alt af nogle simple farvelagte stregtegninger med simple animationer, men det vil børn nok heller ikke tillægge den helt store betydning.

Tilbagefald
Krea Media har gennem mange år leveret masser af både underholdende og lærerige spil til børn og unge, og mange af disse har vi været endda ovenud tilfredse med her på Gamesector. De nye titler føles desværre ikke specielt gennemarbejdede, og kun visse dele af Pixeline: Lær om førstehjælp synes interessante nok for børn fra 6 år og opefter. Rent teknisk er spillet på det jævne men hører heldigvis prismæssigt til i den billige ende af skalaen. Desværre synes man alligevel ikke, at man får helt nok for pengene – der er simpelthen for langt mellem snapsene.

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.