Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI SexPEGI Violence

Med udvidelse nummer otte på gaden nu og en lang række ekstra pakker oven i hatten er stakken af Sims 2 produkter på skrivebordet efterhånden vokset til en anseelig højde. Så hvad er egentlig mere passende end at lade den ottende udvidelse sende dine simmere til vejrs og introducere dem for alle de fornøjelser der er ved at bo til leje i et lejlighedskompleks?

Four more years?

I skrivende stund har Sims 2 netop fejret sin fire års fødselsdag og der findes formentligt intet spil der er installeret på flere PC'er verden over end netop Sims 2. Det er bestemt ikke uden grund, for med sin omfattende og lettilgængelige blanding af virtuelt dukkehus og livssimulation har udviklerne virkelig ramt hovedet på sømmet. Sidenhen har de dygtigt holdt liv i produktet ved at spytte en lind strøm af udvidelser og ekstramateriale ud. Apartment Life holder sig til stilen fra de forrige syv udvidelser ved endnu engang at tilføre nyt indhold til spillet, sammen med en stak nye ting og dimser og et par gimmicks oven i hatten (den spidse af slagsen).

Heller ikke denne gang ændres der fundamentalt på spillets opskrift og der er heller ikke sket nogen opdateringer af design, grafik eller funktionalitet. Det betyder at Sims 2 tydeligere og tydeligere fremstår som, det det ikke kan løbe fra, nemlig at det er et fire år gammelt spil der for længst er blevet overhalet, underhalet og kølhalet af hundreder af andre spil på den tekniske front. Leder du efter et spil der fungerer som flødeskum for øjnene, så må du altså fortsat væbne dig med tålmodighed og vente til næste generation af Sims, der med Sims 3 burde dukke op engang i starten af 2009. Er du derimod bare ude efter mere indhold til dit Sims 2 for at slå tiden ihjel indtil 3'eren dukker op, så har Apartment Life højst sandsynligt også alt det som du på forhånd kunne ønske dig og forvente.

Hekse og højhuse
I Apartment Life får du lov at flytte ind i en lejet lejlighed med dine simmere, hvor du fuldstændig som i den virkelige verden må indordne dig under husreglerne og affinde dig med grådige udlejere der ustandseligt kommer for at opkræve husleje og som snuser rundt i din lejlighed. Til gengæld kan du så hævne dig ved at spille irriterende gnavpot og lyseslukker ved at banke på væggen og klage højlydt så snart naboerne bliver lidt for ivrige med volumenknappen på stereoanlægget. Har du nogensinde mødt nogen der bor i lejlighed, så kender du sikkert situationen.

Denne rundes gimmick introducerer hekse til spillet. Her får du den enestående mulighed for at lade dine simmere praktisere heksekraft og udvikle dem til enten onde eller gode hekse. Så er du træt af dagligdagens trummerum og trapperne op til fjerde sal, så hop op på kosten og drøn ud af vinduet, tryl naboen om til en tudse og nedkald århundredets tordenvejr over generalforsamlingen i boligforeningen.

Endelig følger der endnu en stak nye møbler, lamper, tapeter og dimser med installationen af Apartment Life. Vi er så heldige at have installeret samtlige Sims 2 udgivelser på vores testmaskine, så vi har ærligt talt så småt mistet overblikket over hvilke dimser der er nye og hvilke der dukkede op sidste gang eller forrige gang.

Intet nyt fra boligforeningen
Hvis vi skal summere op på denne omgang heksekunster og trappeskakte, så sidder vi med endnu en udvidelse uden de store revolutioner og der er med garanti ikke noget der vil få tvivlerne til at hoppe med på Sims-bølgen. Til gengæld leverer spillet lige præcis det som de allerede frelste med rette kan forvente af en udvidelsespakke. Men det føles endnu en gang mest af alt som at give sig selv en julegave: Man kan ikke leve uden, men der er heller ikke den voldsomt store aha-oplevelse ved at åbne pakken.

Om Jesper Søtofte