Score: 4
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI SexPEGI Violence

Er du træt af smagløst og gumpetungt amerikansk møbeldesign i Sims 2? I så fald behøver du ikke fortvivle længere, for nu er der kommet en hel pakke fyldt med det bedste inden for skandinavisk møbeldesign til dine simmere. Og naturligvis kommer alle herlighederne fra vores allesammens foretrukne møbelvarehus: IKEA.

Vi vil have mere

Jeg får denne her ”julegavefornemmelse” af Sims 2: IKEA Home Stuff, men ikke ment på den fede måde, med farvestrålende papir og barnlig forventningsglæde. Nej, jeg får nærmere sådan en opgivende overflodsfornemmelse, kendetegnet ved, at der ikke rigtigt er noget at skrive på ønskeseddelen fordi hele hytten allerede er fyldt op med alt hvad man kunne drømme om. For helt ærligt... hvad i alverden skal vores Simmere stille op med syv nye lænestole et par fancy reoler, sofagrupper, spiseborde og rispapirslamper? Heldigvis kan vi bare starte forfra på en ny familie, så vi ikke render ind i pladsproblemer når vi med løs hånd strør omkring os med designermøbler til familievenlige priser. Så vi sætter os ned, min datter og jeg, og jeg insisterer på at den nye familie skal hedde Kamprad og at farmand i huset skal hedde Ingvar. Laura glor på mig med et blik der tydeligt signalerer, at hun er alvorligt nervøs for at hendes far er blevet rablende sindssyg, men jeg orker ikke at begynde at forklare, så jeg smiler bare, mens jeg sidder og leger med tanken om at det måske er første gang nogensinde at gode gamle Ingvar bliver tvunget til at ligge og sidde i sine egne møbler. Jeg håber at den gamle er en djævel med en Unbraco-nøgle, for ellers får han meget snart problemer.

Hverken Laura eller jeg har mod på at kaste os over opgaven med at skabe karrierer som kampvognschauffør eller blomsterhandler for familien Kamprad og det er også snart spisetid, så vi har heller ikke tid til det, så vi bruger en snydekode (vi må godt, for vi er anmeldere) og står snart efter med en fantasillion simdollars er og mere end klar til at gå i gang med noget seriøs powershopping i det lokale møbelvarehus.

Helt urealistisk
Forestil jer lige skuffelsen over at opdage at der ikke er nogen rigtig IKEA at finde i Krydsfinerkøbing. Jeg havde lige glædet mig til at se Ingvar prøve at navigere rundt på ”pluk selv” lageret med sin overdimensionerede indkøbsvogn og forsøge at finde de rigtige tonstunge papkasser, inden han kan slappe af over en gang kötbullar i kafeteriet. Men desværre, alle de fine nye møbler bestilles online lige som alt det grimme amerikanske ragelse der var tilgængeligt i forvejen. Men værst af alt... den nye checkede ”Ektorp” sofa dukker færdigsamlet op i det Kampradske hjem i samme splitsekund som vi har bestilt den. Vi ser ikke så meget som skyggen af at bakse rundt med store papkasser, fortvivlet søgen efter den manglende skrue 41-D som skal bruges i trin 17 i samlevejledningen. Der bliver heller ikke noget sadistisk fornøjelse af at se Ingvar brække negle og få hudafskrabning og hold i ryggen af den ulige kamp mod det genstridige krydsfiner. Næ nej, som ved et trylleslag er huset fyldt til randen med færdigsamlede IKEA-møbler som Ingvar og resten af familien går og fryder sig ved, med en højlydt pludren på simsk.

Og så er der ikke mere. IKEA-kataloget er lige så tykt som biblen og efter sigende også nogenlunde lige så populær, men i Sims 2 er der kun blevet plads til 60 udvalgte artikler fra den succesrige kæde. Så vi bladrer igennem sortimentet en ekstra gang for at checke at vi har fået det hele med. Det ser sådan ud, så vi sidder lidt og nyder hvordan IKEAs grundlægger går rundt og hygger sig mellem digitale versioner af hans verdensberømte skandinaviske discountmøbler. Jeg sidder lidt og funderer over, om de nu har lavet det så realistisk at fronterne bliver flået af skufferne om en uge og at ryglænet på sofaen bryder sammen femte gang en teenager kaster sig respektløst ned i den. Jeg tvivler, men jeg har ikke rigtigt tid til at blive siddende for at finde ud af det, for nu er det spisetid (igen) og jeg rejser mig og går ud i køkkenet og sætter mig ved den virkelige verdens version af et spisebordsarrangement fra IKEA. Stolen rokker faretruende da jeg sætter mig. Jeg må huske at få spændt den Unbraco-skrue efter en af de nærmeste dage.

Alle er glade
Mens jeg spiser, spekulerer jeg over hvad jeg skal finde på at skrive i anmeldelsen af Sims 2: IKEA Home Stuff. Under alle omstændigheder, så er jeg glad for at være anmelder, for så skal jeg i det mindste ikke betale for det. Laura hun er bare glad for alle de nye møbler til sit virtuelle dukkehus. Ingvar (den rigtige) kan være glad for sine 150 milliarder kroner, for så kan han i det mindste betale sig fra alt besværet med Unbraco-nøglerne.

Om Jesper Søtofte