Score: 5
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

High School Musical er tilsyneladende denne generations svar på Grease. Ja, jeg har ikke stemt på den, så I skal ikke kigge anklagende på mig. Man kan lide det eller man kan lade være, men man kan ikke komme uden om, at det er et populært koncept og populære koncepter har det med at afføde diverse spil baserede på de "kendte" hændelser og personer.

Sommerferie på arbejde

Skoleåret er forbi og det skal naturligvis fejres – med arbejde. Ja, sådan er det at være ung i Guds eget land – ingen alkohol eller sex før man er 54 år gammel og arbejde hele sommerferien. På den anden side af andedammen daser man ikke ved stranden hele sommeren, nej, der arbejder man – præcis som man kunne opleve det i filmen High School Musical 2. I spillet har hele flokken ("flokken" = de seks teenagere kendt fra filmen) fået sommerarbejde på Lava Springs Resort, hvor de skal arbejde ved at deltage i en række forskellige små minispil. Det er ikke voldsomt originalt, men spillet pifter begivenhederne op ved at lade spillerne kontrollere de seks kendte figurer fra filmen, mens de render rundt på feriestedet.
 
Imellem minispillene og missionerne fortælles der en historie, som læner sig op af den man måske kender fra High School Musical 2 filmen. Der er knas imellem vennerne fordi hormonerne koger en smule over hos nogle af pigerne og drengene. Selve plottet fortælles via meget simple dialog-sekvenser, men kender man i forvejen ikke noget til karaktererne eller noget til handlingen i filmen, så er man så godt som fortabt.
 
Arbejdet på Lava Spring Resort udspiller sig i form af fire centrale minispil. Nu lyder fire jo ikke af så meget, men de er alle relativt lange og gentages igen og igen, med flere og flere regler og forhindringer, der gør dem gradvist mere og mere udfordrende. Fælles for dem alle er, at de er små rytmespil, forklædt som noget andet. Så hvad enten man står i køkkenet og skal smøre en stak sandwichs eller om man går på golfbanen samler golfbolde op, så skal man gøre det i takt til musikken.
 
Minispillene er dog ikke det eneste man får tiden til at gå med i Work this out! (heldigvis). Der er også en række "hent og bring" missioner, hvor gæster og andet personale på Lava Spring Resort sender dig af sted for at finde ting de skal bruge. Feriestedet er relativt stort, så det kan blive til nogle forvirrende traveture. Det giver dog en god variation imellem minispillene, men også denne del af spillet har en tendens til at blive en smule ensformig i længden.
 
Sidst, men ikke mindst i et spil baseret på en musical, så er der intet mindre end 10 sange fra filmen med i spillet. Disse kan (skal) alle spillets som små rytmespil, hvor man skal klikke i takt med musikken. Sideløbende med at man klikker i takt med musikken præsenteres man for et dansenummer, udført af et par af filmens (og spillets) hovedpersoner. Det er absolut kun for fans af filmene, men dem må der jo også være et par millioner eller tre af her og der.
 
Faktisk er en generel vurdering af dette spil, at det "kun er for fans af filmen". Nu er der jo næppe nogen fare for, at man kommer til at købe High School Musical 2: Work this out!, hvis man ikke aner hvad High School Musical er for en størrelse, så det er jo helt åbenlyst, at spillet kun er for fans. Fans er nok også tilbøjelige til at tilgive spillets lidt ensformige minispil, for et spil som dette vil helt sikkert blive bedømt ud fra musikken og muligheden for at interagere med Troy, Ryan, Gabriella, Sharpay, Taylor og Chad. Vil man gerne have en ekstra High School Musical 2 oplevelse, kan man sagtens kigge nærmere på spillet – aner man derimod ikke hvad filmen er for en størrelse, så skal man bare lade spillet stå på hylden.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).