Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

I en galakse langt, langt herfra, dyster universets modigste krigere om, hvem der kan samle flest Lego-klodser på kortest tid. Lego Star Wars: The Complete Saga er den perfekte og morsomme blanding af Star Wars og Lego, men det er primært for dig som ikke har spillet de to oprindelige udgivelser.

Legetøj for børn og voksne

Når man får to spil til ét spils pris, så er der ofte en god chance for, at det kun er det ene som vil blive spillet. Sådan er det ikke med Lego Star Wars: The Complete Saga. Her er de to oprindelige Lego Star Wars-spil smeltet sammen til ét enormt spil, og det fungerer uden problemer, selvom man godt kan se og mærke forskel på hvilke baner der er fra hvilket spil. Restauranten "The Mos Eisley Cantina" er spillets hovedområde, hvorfra seks forskellige episoder kan vælges, ligesom der er døre som leder til mini-spil og ekstra multiplayer-modes. Man kan selv vælge hvilken episode man vil spille, men i hver episode er der seks kapitler som skal spilles i en fastlagt rækkefølge. På den måde fortælles en komprimeret udgave af historien fra hver af de seks film. Historien er klart lettest at følge, når man har set filmene, ligesom humoren også fungerer bedst, når man kan genkende de tilsvarende scener fra filmene. Et stort plus hos den lidt yngre målgruppe som spillet primært er stilet til, er den fine danske oversættelse.

Selvom der er humor og masser af skøre påfund i spillet, så er det ikke gået udover kvaliteten af resten af spillet (som det f.eks. gjorde i The Simpsons Game). Fra tredjepersonsperspektiv følger spilleren i hver bane en karakter fra filmene. Det kan f.eks. være Obi Wan Kenobi, Han Solo, R2D2 eller en af de over 100 andre (Lego) figurer der er med i spillet. De fleste figurer kan hoppe og angribe på forskellig vis, men der er også nogle, som har særlige evner såsom at åbne kodelåse og bruge kraften til at stable klodser med. Banerne er bygget kraftigt op omkring at figurernes særlige evner skal bruges, hvormed action-elementet ofte træder i baggrunden, mens man forsøger at løse opgaver, som at bygge en bro, som R2D2 kan køre over for at åbne en lås. Kampene er sjove og underholdende at se på, men sjældent særligt udfordrende. Det er simple kampe, der kun ændrer sig når man en sjælden gang for lov at hoppe ombord i en AT-ST eller lignende.

Som noget nyt i Wii-udgaven fungerer Wiimote'en som lyssværd. Det føles dog ikke særligt ægte, for man skal bare ryste Wiimote'en for at angribe - man har ingen kontrol med hvordan angrebet egentlig udføres. Så er det er egentlig sjovere bare at bruge knapperne, og det kan man heldigvis stadig gøre. Der, hvor kontrollen halter mest, er, når der hoppes. Det er svært at styre både retning og højde på hoppet, og kameravinklen er ofte ikke spor behjælpelig. Det er heldigvis ikke overvældende meget der skal hoppes, men alligevel er det et punkt som klart burde være forbedret i en genudgivelse som denne.

Det klart bedste ved spillet er dets multiplay, hvor to spillere hjælpes ad med at klare banerne. Det hæver underholdningsværdien betydeligt, og der er ikke noget, som er skåret fra spillet af den grund - når man spiller alene er det bare en computerstyret medspiller som hjælper, og det er jo knapt så sjovt. Det eneste egentlige problem er igen kameravinklen, der har lidt svært ved at tilgodese begge spillere lige godt. Det vil sikkert også ærgre nogle, at man ikke kan spille online.

Der er også rigeligt med mini-spil, hvis man hellere vil spille mod hinanden, og generelt er der rigeligt med alt udviklerne har kunnet finde på for at forlænge spillets levetid. Der er tusindvis af ting at finde og låse op for, og banerne er også fyldt med små detaljer der bare er med for at underholde. Det samme gælder grafikken som uden at være prangende, bare er sjov at se på og fyldt med festlige detaljer.

Selvom spillet hovedsageligt er henvendt en yngre målgruppe, så kan alle være med. Kontrollen er simpel, humoren er universel, alt er på dansk (eller engelsk) og elsker man samtidig Lego eller Star Wars kan det umuligt gå galt. Det er ærgerligt, at en genudgivelse som denne har små problemer med åbenlyse ting som kamera og kontrol, men i sidste ende er det fejl der er til at overse, når man har det sjovt.

Gamesector Anbefaler

Om Jimmy Marcus Larsen