Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Sony er tilsyneladende mestre i at skabe nye populære spilserier, der fungerer godt til sociale begivenheder. SingStar er for eksempel en af disse serier, mens deres serie af quiz-spil, under navnet Buzz!, også har vundet stor popularitet som et festligt "partyspil". Den nyeste udgave af Buzz! handler om film og ikke mindst om Hollywood.

For filmnørder og Hollywood-hoveder

Kort fortalt er Buzz! spillene en form for fiktivt tv-quizshow, hvor deltagerne skal dyste på paratviden indenfor specialiserede områder. Der har været spil om musik og sport og nu er Buzz! The Hollywood Quiz så udkommet og det handler naturligvis om alt hvad der foregår i Tinseltown. Spillerne skal som sædvanligt deltage i en række forskellige runder, der som regel kræver, at de skal "buzze" ind med den specielle buzzer-controller og svare på spørgsmål. Så det er langt fra nok at vide mest om film og skuespillere - man skal også være hurtigst på aftrækkeren (eller buzzeren) og have en smule taktisk snilde for at vinde.

Spillet har to singleplayer-modes, der dybest set er uinteressante, for det er spillets mange multiplayer muligheder det handler om - det er simpelthen ikke værd at bruge tid på, hvis man ikke har en eller flere venner at spille med. I multiplayer dystes der igennem et quizshow med en række forskellige runder, der hver isæt har et specielt gameplay. Dog tager de alle disse runder (samt singleplayer-runderne) udgang i spillets database over spørgsmål. Disse relaterer sig alle til film, filmgenrer, instruktører, skuespillere, produktionstidspunkter og generel Hollywood-sladder.

I nogle runder skal man buzze ind når man kan genkende en person eller en genstand på et billede (denne mode er kendt fra tidligere udgaver af Buzz!), mens en anden og mere "unik" runde kræver at man skal rangordne fire svarmuligheder i den korrekte rækkefølge. Muligheden for at straffe andre spillere er igen med i runden "pie fight", hvor den spiller, der buzzer ind først og svarer rigtigt på spørgsmålet, får lov til at smide en kage efter en modspiller. Som i tidligere udgaver af disse "eliminator" runder, kan man kun holde til at blive ramt få gange, før man er ude af runden og derved uden chance for at tjene point.

Der er også blevet plads til endnu en omgang point-tyv, hvor spillerne kan stjæle point fra hinanden. Det er typisk i denne type af runder (og i runder som pie-fight), at man skal holde lav profil, for der kan hurtigt komme krig på kniven og den spiller, der fører skal kæmpe hårdt for ikke at blive angrebet fra alle sider. Helt enkelt får den spiller, der først svarer rigtigt på et spørgsmål lov til at stjæle 500 point fra en modstander, så man kan hurtigt se sit forspring fordufte.

Sidst men ikke mindst, er der blevet plads til en form for opsparingsrunde, hvor den spiller, der har færrest point begynder at svare på spørgsmål indenfor en valgt kategori. De point man går glip af ved at svare forkert placeres i en pulje, der kan vindes af den næste spiller i rækken og så videre. Ligesom i flere af de andre modes får spillerne selv lov til at vælge hvilken kategori, som de vil besvare spørgsmål indenfor. I en anden ganske sjov ny mode, skal spillerne skelne imellem fakta og fiktion i forbindelse med rygter og sladder fra Hollywood. Denne runde er forfriskende anderledes og vil helt sikkert bringe smilet frem hos spillerne - især hvis man har fulgt med i sladderpressen de sidste par år.

Når alle runder er spillet til ende ender man i finalen, der fungerer som man kender det fra tidligere Buzz! spil. De point man har før finalen konverteres til tid. Rigtige svar i finalen giver mere tid, mens forkerte svar koster tid. Således er der tale om en ren udholdenhedskonkurrence, hvor det gælder om at holde sig selv i live ved at svare på spørgsmålene - helst hurtigt og rigtigt.

Buzz! The Hollywood Quiz lider under de præcis samme problemer som de tidligere spil - der er lige i underkanten af spørgsmål, hvorfor man ikke skal spille spillet mange gange før enkelte spørgsmål og filmklip, som man har set før, begynder at dukke op på ny. Og til trods for spillets overgearede stil, er karakteren Buzz, der leder quizzen, præcis lige så irriterende, som han altid har været, så ham bliver man også hurtigt træt af - i det mindske kan man klikke forbi de fleste sekvenser hvor han larmer på skærmen.

Buzz! quizzerne er som en plade Ritter Sport - kvadratisk, praktisk og god - med andre ord ved man helt præcist hvad man får og i lige så stor grad hvad man ikke får. Har man moret sig med de foregående spil og har man en interesse i Hollywood og film, så kan man slet ikke gå galt i byen med Hollywood Quiz. På den anden side skal man ikke forvente sig ret meget nyt - udover nye typer af runder er der stort set intet sket siden sidste møde med Buzz! og efter min mening begynder konceptet snart at være lidt slidt i kanterne og i desperat behov for fornyelse.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).