MotoGP 07

Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Årets udgave af MotoGP er udkommet til mere end en platform (sidste års version var udelukkende til Xbox 360). Dog lader det til at MotoGP 07 kan blive spillets sidste optræden på den gamle PlayStation 2 - i hvert fald kniber det med at holde kvaliteten i top.

Svanesang på PlayStation 2

Tilbage i 2002 så MotoGP-seriens første udspil dagens lys. Fem år og fire tilføjelser senere er vi landet ved 07-udgaven af motorcycle racing-spillenes ukronede konge, men samtidig melder et par spørgsmål sig: Er det en god idé, at italienske Milestone løb af med licensen til at udvikle PlayStation 2-versionen af MotoGP 07? Og er vi ved at være der, hvor racerspil til PlayStation 2 efterhånden kun kører på benzindampene i tanken og snart må gå i det evige pitstop?

Well, udvikleren Milestone har et par skalpe i bæltet, når det drejer sig om motorcykelspil. Både Superbike 2000 og Superbike 2001 fik glimrende modtagelse, så forventningerne om indfrielse af en solid oplevelse med MotoGP 07 burde være berettiget. Spillet fører sig da også frem med det sædvanlige tamtam omkring at have alle de professionelle ryttere med, således man kan drøne rundt på deres kværne samt den obligatoriske season mode, hvor spilleren kan gøre idolerne efter og sætte nye rekorder, et quick race for de dovne samt time trial, challenge mode og multiplayer. Alt i alt en nifty lille oplevelsespakke for de racerlystne gamers, men som det fremgår af ovenstående, så er der ikke kastet noget nyt og innovativt ind i spillet, der gør at man kommer tilbage gang på gang.

Det oplagte valg er derfor season mode, hvor man skal drøne rundt efter bedste evne i spillets 18 løb. Forvent dog ikke at få den helt store team management-oplevelse, for ret beset kører du fra løb til løb uden den store indsigt i personlig rankering eller optjente skejser fra løbspræmierne. Challenge mode giver dig en 100 forskellige opgaver, der dog ikke helt synes at stå måls med den ret så opslidende indsats, man som spiller skal præstere. Så alt i alt skal spillet køre sig selv hjem på det centrale element i den her slags spil - nemlig oplevelsen af at køre på motorcykel.

Visuelt er det tydeligt at vi er på den aldrende PlayStation 2-konsol. Det er lykkedes at vride en hel del ud af maskinen, men motorcyklerne ser kun ok ud. Omgivelserne er samtidig skrællet for alle unødvendigheder, således løbene kan afvikles i højt og glidende tempo, og det er jo det vigtigste, når alt kommer til alt - også selvom man ikke helt føler at man kører tæt på 300 km i timen. Teksturerne bliver derfor hurtigt lidt flade, mudrede og knap så smukke. Vejreffekterne skaber heldigvis en portion variation, der gør at spillet fremstår mere indbydende.

Fysikmotoren fungerer også ganske ok, og med tre forskellige sværhedsgrader for kontrollen af cyklen, eller rettere grader af realisme, er der god underholdning for alle spillere uagtet tidligere erfaring med denne type spil. Så hvor der er skåret i mængden af decideret indhold, virker det som om, at man er lykkedes i at få en ganske habil oplevelse ud af det at køre på motorcyklen.
Udfordringerne i spillet ligger klart i at være oppe imod en AI, der på en god dag kører væsentligt hurtigere end banerekorderne fra den virkelige verden, og på en dårlig dag alligevel giver dig så meget baghjul, at du næppe nogensinde gider spille spillet på en sværhedsgrad over medium.

Multiplayer er jo et must i den her slags spil, men en lidt fesen splitscreen er hvad der kan vrides ud af multiplayer-funktionalitet i denne ombæring, så du må kigge i vejviseren efter online multiplayerdelen (andet var vel heller ikke at forvente på PlayStation 2). En anden ting, der plager spillet, er fraværet af customization. Det er ret overkommeligt, hvad man kan klaske på kværnen af nyt grej, eller andet der gør den unik. Så det bærende punkt er igen om der er nye tilføjelser nok til spillet i år til at man bør købe det. Svaret er nok meget afhængigt af, hvor stor en motorcykel entusiast du egentlig er.

Jeg nærer ingen naive illusioner om, at PlayStation 2 hardwaren tillader, at det er realistisk racerløb, som MotoGP 07 skal indfri, men det er efterhånden ved at være svært at forsvare den skrantende konsol, når nu der er en bedre version til X360'eren tilgængelig. Dermed ikke sagt, at det er en dårlig version til PlayStation 2, men blot, at det er en middelmådig oplevelse, der formår at indfri det som konsollen nu engang sætter rammerne for. Hvis man er die hard motorcykelracerentusiast og PlayStation 2 er eneste konsolvalg, ja så kan spillet da indfri et forventeligt niveau for spiloplevelse, men hånden på hjertet er det nok også det største man kan og bør forvente sig af et spil på valgte konsol.

Om Peter Rosenholdt