Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

OutRun 2006: Coast 2 Coast er en slags opsamling, det indeholder nemlig både det fulde OutRun 2 og OutRun 2 SP. Spillet udkom til Xbox og PlayStation 2 på samme tid som til PSP, men kan den håndholdte version følge med de store udgaver eller er det blot en neddroslet version så det passer ned i den håndholdte hardware? Få svaret her.

For 20 år siden udgav Sega en arkaderacer, som skulle vise sig at blive et af de vigtigste spil racerspil overhovedet. OutRun tog alle med storm og satte målestokken for, hvordan arkaderacere skulle laves de næste mange år frem i tiden. OutRun er udkommet i et utal af forskellige udgaver, til et utal af forskellige platforme, lige fra Atari ST, Game Gear, Commodore 64, Mega Drive til Sega Master System, Amiga, ZX Spectrum og nu også til PSP.

Nu også som håndholdt

Der skulle alligevel gå næsten 18 år før der udkom en efterfølger til OutRun; OutRun 2 udkom først i arkadehallerne og mod slutningen af 2004 udkom spillet så til Xbox. Kort efter udgav Sega OutRun 2 SP, som nærmest kan betegnes som en udvidelse til OutRun 2, med en række nye og fremragende baner og et par ændringer til gameplayet. OutRun 2 SP udkom kun i arkadehallerne, men nu er OutRun 2006: Coast 2 Coast endelig udkommet til bl.a. PSP. Man kan spille det originale OutRun 2 og den originale OutRun 2 SP arkademaskine og nogle blandede gamemodes, bl.a. den omfattende Coast 2 Coast missionsbaseret gamemode, som blander baner fra både OutRun 2 og OutRun 2 SP.

Dette er arkaderace

OutRun 2006: Coast 2 Coast er rendyrket arkaderace. Glem også alt om store karriere modes, alt om at skamtune din bil til det ukendelige og alt om realisme i styring og bilfysik - det finder du ikke noget af her. Man hopper ned ved siden af sin blonde kæreste i sin valgte Ferrari og suser så af sted gennem den tætte trafik i smukke omgivelser - that's it - næsten da. Strukturen i OutRun 2006: Coast 2 Coast er lidt anderledes end hvad man kender fra andre spil. Der er faktisk kun to meget store baner i spillet, hver delt op i 15 mindre baner. Man kører igennem disse to store baner i en slags træstruktur - man starter altid samme sted og på et tidspunkt forgrener banen sig mod højre (høj sværhedsgrad) og mod venstre (lav sværhedsgrad) og man skal så vælge hvilken vej man vil tage igennem banestrukturen. Senere deler banen sig igen og man skal igen træffe et valg omkring, hvilken vej man vil gå igennem træet. Når man vælger en bestemt retning, vil man udelukke en række af banerne, så hvis man næste gang man kommer til det samme punkt og vælger den modsatte retning, vil man få adgang til dele af banen, som man ikke havde før. Det lyder måske lidt forvirrende men det giver god mening når man ser det for sig på skærmen - denne struktur betyder, at man har mulighed for selv at sammensætte sin rute og løbende justere på sværhedsgraden.

Masser af muligheder

Styringen er en smule følsom og det kan være lidt frustrerende, da OutRun altid har handlet om knivskarp og præcis styring. Efter lidt øvelse, river man dog sin Ferrari igennem den tætte trafik uden at blinke med øjnene. Man kan i løbet af spillet låse op for utallige godter, som er kræs for fans af spillemaskinerne. Dette gøres ved, at alle ens kørte miles bliver logget på ens profil og disse miles omsætte til penge, som man så kan gå amok med i spillets Showroom. Her kan man købe nye biler, nye bilklasser, ny farver til bilerne, spejlvendte udgaver af banerne, et opdateret og remixet udgave af det klassiske soundtrack (faktisk kan det originale soundtrack fra 1986 også åbnes op) samt nogle specielle udgaver af banerne hvor træstrukturen er rettet ud så man kommer igennem alle 15 sektioner i hver af de to store baner. Har du spillet til både PlayStation 2 og PSP kan man overføre sin profil fra PS2 udgaven til PSP udgaven og så fortsætte sit spil der når man er på farten. Når man er tilbage ved sin PS2, fører man profilen tilbage og man kan fortsætte på PlayStation. Det er ret smart, men vi gætter på, at det er langt de færreste der har begge versioner, da de er helt identiske.

Skohornet har været fremme

Grafisk ser OutRun 2006: Coast 2 Coast fremragende ud. Det er ganske imponerende, hvordan Sumo Digital har fået proppet spillet ned i håndholdt maskine og på samme tid holde alle gamemodes intakte og stort set holde det grafiske niveau. Ferrarierne er som altid flotte at se på, omgivelserne er opfindsomme, farverige og indeholder som altid masser af detaljer og man kan stadig se pænt langt ud i horisonten. Naturligvis er grafikken ikke at samme standard som på de store versioner (f.eks. er der af og til drastiske fald i hastigheden på grafikken og nogle af effekterne er fjernet), men PSP grafikken er stadig meget imponerende og tæt op af de store versioner.

Et af de bedste til PSP

OutRun 2006: Coast 2 Coast tager kampen op med andre PSP racere som Ridge Racers og det giver dem alle kamp til stregen. Nogle vil nok mene, at det er lidt for simpelt, men OutRun har altid været ægte arkaderace med 5 minutters intens kørsel og så slut - ikke noget med tuning, karrieremodes og lignende "pjat". Alle med hang til arkaderace skal have OutRun 2006: Coast 2 Coast stående på hylden - især hvis du kan huske originalen, da det er et herligt pust fra fortiden.

Gamesector Anbefaler

Om Palle Jensen