The Sims 2

Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
PEGI 7+

The Sims er et af verdens mest populære spil. Primært fordi det henvender sig til folk, der ikke normalt spiller, men også fordi det er så simpelt et koncept, med så utroligt mange muligheder. Vi har brugt en del tid på DS-versionen af The Sims 2, der er det første originale spil til Nintendos to-skærmede maskine.

The Sims 2 er ikke det første spil i serien, der udkommer på DS. Først på året udkom The Urbz - Sims in the city, men det var egentlig bare GBA-versionen med lidt ekstra. Denne gang er der tale om en original DS-version, der byder på fuld 3D-grafik og en udmærket udnyttelse af både touchscreen og mikrofon.

SIM-salabim

The Sims 2 til DS er ikke, som de fleste måske husker The Sims 2 til PC. Man starter med at lave sin helt egen Sim - altså et kunstigt menneske. Man kan vælge køn, påklædning og udseende. Når selve spillet går i gang, bryder din Sims bil sammen i byen Strangeville. Her bliver man udsat for nogle besynderlige hændelser, og før man egentlig ved af det, er man i gang med at styre byens hotel. Man styrer stadig sin Sim, som skal gå rundt og udføre forskellige ting for at forbedre hotellet. Hvis der er beskidt skal man rydde op, og hvis der skal udvides, skal man sørge for at få fat i en tilladelse. For eksempel skal man i starten af spillet sørge for, at der bliver bygget et kasino på hotellet. Der kan man vinde penge, som man får brug for i løbet af spillet. Byen Strangeville bliver også besøgt af rumvæsener fra tid til anden, så man skal være forberedt på at forsvare hotellets kunder. Man skal trøste hotellets gæster, når de er kede af det, og man skal holde øje med både sin egen sim og de andre sim'ers humør. Hvis ens sim trænger til at sove, eller gå på toilet, skal man som spiller sørge for, det sker. Flere af de gøremål, man skal udføre, kræver, at man bruger DS'ens nederste skærm. Støvsugning foregår ved, at man skubber støv ned i en tragt. Hvis filteret bliver for støvet, skal man puste i mikrofonen. I den forbindelse vil jeg gerne nævne, at man bør tænke sig om en ekstra gang, inden man tager The Sims 2 med i bussen - man føler sig nemlig ualmindelig dum, når man sidder og puster ind i en DS.

SIM-on siger

Grafikken er unikt til DS-udgaven. Det er i fuld 3D, og ser ganske nydeligt ud af et DS-spil at være. En anden speciel ting i DS-udgaven er, at tiden i spillet er målt ud fra tiden på DS'en. Hvis man for eksempel skal vente 5 minutter i spillet, så skal man også vente 5 minutter i virkeligheden. Hvis du skal vente en dag inden en tilbygning er færdig, så fungerer det både sådan i spillet og i den virkelige verden. Det tilføjer lidt stemning, indtil man lurer den og ændrer klokken på DS'en, hver gang man skal vente på noget. Styringen er okay, men man skifter rigtig meget mellem at bruge maskinens knapper og touchscreen. Det gør heldigvis ikke så meget, da spillet har et forholdsvis afslappet tempo.

SIM-pelthen utroligt

En meget fed detalje er, at man som spiller har mulighed for at ændre utroligt mange ting i spillet. Først og fremmest har man meget stor frihed til at skabe sin hovedperson i starten af spillet, men også senere hen bliver der lagt op til, at man kan slippe sin kreativitet løs. Hvad siger du til selv at lave en ringetone til din hovedperson, eller lave om på musikken i spillet? Har du lyst til at male lidt på din touchscreen, og hænge resultatet op på hotellets vægge? Det hele kan lade sig gøre her, hvilket giver et godt indtryk - men egentlig ikke rigtig forbedrer spillet.

SIM-ple features

Der er mulighed for at bytte møbler med andre spillere over wireless, hvis de andre spillere vel at mærke har deres egen version af The Sims 2. Der er også mulighed for at spille nogle simple kortspil, og ret meget mere er der egentlig ikke i det. Man opnår altså lidt ekstra ved at have venner med spillet, men det er ikke noget, man skal købe spillet for.

Max-SIM-um spas, måske?

The Sims 2 til Nintendo DS er, som man kunne forvente. Målgruppen til The Sims befinder sig nok primært foran PC'en, men man har lavet nogle små tilpasninger, så spillet nu også appellerer lidt til konsol-spillere. Der er lidt adventure og nogle minigames, så det nu udnytter DS'en ganske godt, mens det dog stadig smager af det koncept, der har solgt spandevis kloden over. Det er dog ikke alle, der elsker konceptet, så vi anbefaler at man prøver inden man køber.

Om Søren Vestergaard