Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Airbus A380 er verdens eneste dobbeltdækker, allerede her ved man at det er en stor maskine vi snakker om. Den kan medbringe over 500 passagerer, og den er for stor til at lande i Kastrup. Så er der ingen tvivl om at den er stor. Nu kan denne kæmpe allerede flyves i Microsoft Flight Simulator 2004.

I dag er det ingen hemmelighed at vi flyver mere og mere, så det er vel egentlig kun naturligt at vi pakker flere og flere mennesker ind i et fly. Jumbo maskinerne har i lang tid været dem som stod for transport af over 300 mennesker fra et sted til et andet. Der har i mange år været stor konkurrence mellem europæiske Airbus, og amerikanske Boeing. Men nu kommer Airbus med deres A380, som ingen anden kan konkurrere imod (når det gælder passager flyvning). Den bliver i de næste mange år den suværent største maskine. Mange store lufthavne er faktisk for små til den, ikke nok med at det nærmest bliver umuligt at få folk ud at flyet hvis man ikke har en gate i to etager, men dens vinger er alt for store til en normal lufthavn. Den vil uden problemer kunne lande på Kastrup, men dens motorer ville stikke ud over taxi banen, og derved ville den suge en masse ubehagelige ting op.

Flight sim

I Flight Simulator er det heldigvis ikke noget vi kommer til at bekymre os om, så den er lige så brugbar som de fleste andre fly. Man forventer næsten et view som fra kontrol tårnet når man starter den op første gang, men helt så skræmmende er den faktisk ikke. Cockpittet i en A380 sidder faktisk relativt langt nede, så fra den vinkel virker den som et helt normalt fly. Når man så kikker på maskinen udefra, så er det lige pludselig noget helt andet. Det er faktisk når den ruller rundt på jorden at den adskiller sig fra andre fly. Man skal hele tiden huske på hvor stor den er, og hvor meget plads den skal bruge for at køre rundt. Det er ikke svært at banke vingerne ind i andre objekter på jorden. Men når den først kommer i luften, så opfører den sig som alle andre fly.

Cockpit

Er man vant til at flyve Airbus fly i Flight Simulator, så er der faktisk ikke nogen stor forskel på A380 cockpittet, og andre Airbus fly. Alle instrumenter sidder der hvor de plejer, og det er ingen tilfældighed. Moderne fly bliver nemlig bygget meget ens, ikke mindst for at gøre piloternes job så simpelt som muligt. Som så mange andre fly har A380 en FMC som næsten er umulig at flyve uden. A380 er ment til at flyve langdistance, og her kommer autopilotens svaghed desværre også ind og blander sig. Som sagt så vil man nok primært bruge en A380 til at flyve langt med, og det betyder at der kan være langt mellem de forskellige navigations punkter. Her har A380 en meget uheldig tendens til at forsvinde ret langt væk fra ruten, hvilket betyder at man bliver nødt til at korrigere den manuelt ind på den rigtige kurs igen, med mindre man vil høre ATC brokke sig.

Lys og lyd

A380 er en flot maskine, det kan man ikke lægge skjul på. Den er imponerende stor, også hvis man har fløjet rundet med 747 maskinerne før. Den kommer i en masse forskellige selskabers farver, og selvom de stadig er fiktive, så kan man nemt forestille sig at de kommer til at se ud som de gør i spillet. For at give flyet endnu mere stemning, så er der en masse snak nede fra kabinen, hvor ens virtuelle besætning gør alt for at passagererne har det godt. Der er ikke meget dårligt at sige om denne add-on, og havde autopiloten fungeret som den skulle, så havde karakteren nok også fået et hak opad.

Om Jakob Kosmider