Virtua Cop 3

Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Virtua Cop havde sin debut i arkade hallerne verden over og har siden hen, været konverteret til bl.a. Dreamcast. Nu er turen så kommet til N-Gage, som har fået det originale Virtua Cop og sjovt nok, er lyspistol spillet blevet konverteret ganske fint ned på Nokias telefon.

Virtua Cop til N-Gage fungerer stadig som et lyspistolspil - bare uden pistolen naturligvis. Man spiller fra et førstepersonsperspektiv og man bliver guidet rundt i banerne som vi også kender det fra f.eks. Time Crisis. I stedet for en lyspistol styrer man en kursor rundt på skærmen, som indikerer, når man har en skurk i sigtet og så er det med at holde aftrækkeren inde. Styringen er forbavsende præcis - den kræver dog, som de fleste spil på N-Gage, lidt tilvænning, men man lærer det hurtigt og den bliver noget nær en fornøjelse når man får den under huden.

Simpelt, men funktionelt, gameplay

Gameplayet er simpelt og lige til at gå til - hvilket normalt kendetegner arkadespil og som ikke er helt dårligt på en håndholdt maskine, hvor man ikke har lyst til at sidde og knokle med lange tutorials og lignende. Man styrer kursoren rundt på skærmen med retningstasten til venstre, man skyder med 5 og reloader med 7 - that's it. Man skal så skyde sig igennem horder badguys på spillets fire baner, mens man helst skal undgå at skyde gidslerne som render rundt mellem banditterne. Man kan samle nye våben op og man kan skyde tønder som eksploderer og udsletter alle som står i nærheden - tønderne kan også indeholde ekstra energi og nye våben. Et simpelt og ganske underholdende gameplay.

Meget kort

Fire baner er ikke meget og når man først har spillet dem nogle gange, kan man huske dem og så tager det ikke mere end en halv time at gennemføre spillet. Men motivationen i Virtua Cop er ens points og disse kan uploades til N-Gage Arena, så du kan sammenligne dig med andre spillere rundt omkring. Man kan også spille i co-operative multiplayer via Bluetooth, hvor man skal hjælpe hinanden igennem banerne.

Vente vente vente

Grafisk er Virtua Cop ikke noget specielt - grafikken fungerer som den skal, dog kan fjenderne se lidt latterlige ud til tider, da deres animationer ikke altid er specielt lækre. En ting som er ret irriterende, er de usædvanligt lange loadetider mellem de forskellige levels - det er en smule uforståeligt at man skal vente så længe. Heldigvis bliver de enkelte levels ikke afbrudt af de lange loadetider - de optræder kun mellem de fire levels.

Ren arkade action

Virtua Cop til N-Gage er et rent arkadespil og er altså ikke specielt dybt. Meningen er, at man skal kæmpe for en høj score og uploade sine scores til det globale scoreboard på N-Gage Arena og sammenligne sine scores med de andre spillere - præcis som på top 10 listen på en arkade maskine. Men fire baner og en simpel multiplayer mode er næppe nok for de fleste, men var du fan af det originale Virtua Cop i arkaden og er du stadig hooked på simple, men fængende arkadespil, så er Virtua Cop til N-Gage med sikkerhed noget for dig.

Om Palle Jensen