Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Nu hvor EM i fodbold endelig er kommet i gang, kan det være svært ikke at tænke på fodbold hele tiden. Heldigvis har GameLoft og Nokia en løsning, der sikrer dig at du kan tænke på og spille fodbold, når du er på arbejde, mens du spiser eller mens du kører i bus - løsningen er Marcel Desailly Pro Soccer.

Vi må hellere lige tage de tørre tal først - Marcel Desailly Pro Soccer byder på 32 klubhold og cirka lige så mange landshold. Hvert hold er vurderet ud fra en række egenskaber - såsom hvor hurtige spillerne er og hvor målfarlige de er. Dertil kommer, at hver spiller (der alle har et navn, der læner sig meget tæt op af de virkelige spilleres navne), er bedømt ud fra intet mindre end 15 forskellige værdier. Spillet byder desuden på en lang række forskellige playmodes, lige fra opvisningskampe til store internationale turneringer - det er alt sammen, som det bør være med masser af data og detaljer, men hvordan er spillet på banen?

Det er fodbold

På banen er spillet meget tæt på FIFA 2004, der tidligere er kommet til Nokia N-Gage. For et fodboldspil designet til en håndholdt konsol er Marcel Desailly Pro Soccer forbløffende kompliceret. Næsten alle nummertasterne anvendes under kampene, for ens spiller kan tackle og lave omkring fem forskellige skud og afleveringer, der hver især kræver en tast. Kontrollen er desværre lidt tung at vænne sig til, fordi tasterne sidder meget tæt på hinanden på en Nokia N-Gage QD, så man kommer let til at trykke på de forkerte knapper. Man skal træne længe for at blive rigtig god til at mestre de forskellige skud, men når man først har styr på tasterne, så kan man virkelig fordybe sig i spillet, der faktisk leverer ganske glimrende fodbold (især hvis man kan finde en anden at spille med, for Marcel Desailly Pro Soccer kan nemlig spilles i multiplayer via Bluetooth).

Kvalitet

Faktisk mener jeg at Marcel Desailly Pro Soccer er bedre end N-Gage versionen af FIFA 2004 på en række områder. Kontrollen er bedre, når man først har fået den ind på rygraden og grafisk er Marcel Desailly et pænere spil. Spillerne er nemlig en smule større i Marcel Desailly Pro Soccer end de er i FIFA 2004. Det betyder naturligvis, at man ikke kan se så meget af banen og man derfor må holde øje med kortet i bunden af skærmen, der viser spillernes positioner på hele banen - men det betyder også, at de enkelte spillere har flere animationer og derved virker mere troværdige og livagtige, når de laver afleveringer og tacklinger. Lydsiden af Marcel Desailly Pro Soccer er også forbløffende god, i hvert fald hvis man tager i betragtning, at der er tale om et spil til en håndholdt konsol - en glimrende lydkulisse skaber den rigtige fodboldstemning, mens dommerfløjt høres tydeligt under spillet.

Glimrende fodbold

Alt i alt er Marcel Desailly Pro Soccer et glimrende fodboldspil. Man kunne godt ønske sig flere stadions at spille på og det ville også være fedt med rigtige spillernavne, men det er begge dele i småtingsafdelingen. Er man fodboldfan vil man nyde det detaljerede og hurtige spil på banen og de mange spilmuligheder (på fire forskellige sværhedsgrader). Er Marcel Desailly Pro Soccer så bedre end FIFA 2004? På nogle områder syntes jeg klart det er, så det er absolut værd at slagte sparegrisen, hvis du ellers er lun på et spil fodbold i ny og næ.

Gamesector Anbefaler

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).