Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:


Udgiver(e):

Microsoft er på banen med et nyt Inside Drive til den nye NBA sæson, som er eksklusivt til Xbox. Nu er Sega's NBA 2k4 serie kommet på banen herhjemme og NBA Live har virkelig formået at forbedre sig gevaldigt i de sidste par udgivelser, så hvad kan Inside Drive 2004 byde på? Kan det stå distancen?

Ingen udvikling

Der er ikke sket det helt store siden sidst. Der er kommet lidt flere animationer og resultatet er da også blevet nydeligt - men sidste år var det også ganske nydeligt, så der kunne uden tvivl være sket lidt mere her, førnævnte konkurrence taget i betragtning. Man har igen forskellige muligheder når der skal spilles; der kan spilles den store turnering, hvor dit hold skal kæmpe sig vej til Play-Offs og da helst også vinde det. Der kan tages en venskabskamp, som dog ikke altid er så venskabelige endda og man hoppe over i gymnastiksalen og øve sig på nogle jump shops og dunks. Der er ingen 1 on 1 funktion, som i f.eks. NBA Live 2004, hvilket er lidt ærgerligt, men det må vist betegnes som et mindre tab.

Nu er Xbox Live udkommet herhjemme og så understøtter Microsofts eget basketball spil selvfølgelig online spil. Man kan enten søge efter en kamp ud fra forskellige kriterier eller invitere en ven til en omgang basketball. Udover dette har Microsoft lavet det de kalder XSN Sports, som inkluderer Amped 2, NFL Fever 2004, Links 2004, NHL Rivals 2004, Top Spin og selvfølgelig Inside Drive 2004. Her er det muligt at deltage i turneringer mod andre spillere og ændre på sin profil og andet via deres hjemmeside: http://www.xsnsports.com/

Som det kan ses, er den eneste store ændring siden sidst online muligheden og XSN Sports, så hvis man ikke har Xbox Live og sidder med sidste års Inside Drive, så skal man måske lige genoverveje købet.

Kontrollen er ganske simpel, om end det også er en svaghed sammenlignet med NBA Live 2004, hvor gameplayet er mere flydende. Inside Drive byder på det samme som sidst og det er ikke direkte skidt, men når der ikke er sket nogen udvikling gameplay-mæssigt, så er det nødvendigvis bagud mod de andre titler på markedet. Alley-oops er stadig for svære at udføre, da det sjældent kommer an på spilleren og det, sammen med lignende problemer, får spilleren til at føle sig lidt på sidelinjen, når det er de computerstyrede spillere, der fyrer de blærede moves af.

Grafisk er der ikke sket de store ændringer siden sidst. Inside Drive 2003 tydede virkelig på, at Microsoft var klar til at konkurrere med de store drenge, men dette er virkelig et skridt i den forkerte retning. Grafisk får Inside Drive 2004 uden tvivl en sidsteplads, da clipping fejl, animationer og teksturer simpelthen ikke lever op til de forventninger, der stilles til spillet. Følelsen i spillet er også ret restriktiv, da det sjældent føles eller ser ud som om spilleren faktisk har kontakt med bolden.

Lydsiden kan umuligt undgå at blive sammenlignet med NBA Live, da EA har det med at fylde deres sportstitler med heftige numre og de bedste lydeffekter. Selvom baggrundsmusikken (selvfølgelig) ikke når op på siden af den ukronede konge, så er det ikke helt skidt. Det sker at bassen bliver det eneste man ligger mærke til og så kan det blive irriterende, men for det meste er numrene ganske fornuftige og lydeffekterne er som de skal være. Kommentatorerne kommer stadig med kommentarer (det er vist det eneste de gør?), som måske ikke altid passer ind i begivenhederne på banen, men de pepper stadig stemningen lidt op og får det til at virke mere virkeligt.

Som det fremgår af ovenstående, er jeg personligt ikke videre tilfreds med 2004 udgivelsen. Det er stadig en titel som byder på god underholdning, men sammenlignet med det andet på markedet er dets eneste styrke online muligheden og man ofrer en del for den, hvis man vælger Inside Drive frem for NBA Live. Microsoft kan med garanti gøre det bedre og denne gang opvarmet suppe fra i går, holder bare ikke når vi ved, at De kan gøre det bedre.

Spillet udgives i Danmark af Microsoft, der gerne henviser til nærmeste forhandler på 44 89 01 00.

Om Lasse Buhl