Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:


Udgiver(e):

Er det mig, eller er de spil, der er udviklet specifikt til online brug på Playstation 2´en ikke lidt overfladiske? Ja vi har godt nok ikke set så mange af dem endnu, men vi her på GameSector.dk redaktionen er jo berømte for at tage sorgerne på forskud.

Skulle det ikke være gratis?

Har du virkelig fulgt med i nyhederne og spilpressen, så har du sikkert hørt om Hardware Online Arena. Det var det spil som Sony originalt havde planlagt skulle være gratis at downloade via Playstation 2´ens netværk. Spillet kunne så hentes og placeres på den indbyggede harddisk i din Playstation 2. Find selv alle fejlene i de ovenstående sætninger. Men tiden og Sony løb fra Hardware Online Arena, så det er først udkommet nu, flere år efter vi først hørte om det og sjovt nok så er det ikke rigtig gratis længere.

Hardware Online Arena er ren action uden dikkedarer. Verden er blevet overtaget af små morderiske spejderpiger og grønne marsmænd har derfor besat nogle kampvogne, der nu angriber alt og alle... dem skal du stoppe i din pansrede jeep, der faktisk er bygget af tandstikker - nej det er bare noget jeg finder på, for der er absolut intet plot eller baggrundshistorie i Hardware Online Arena. Så hvorfor de andre kampvogne på spillets baner skal smadres, må du selv opdigte en historie om.

Du logger ind i en arena (læs: en bane) og vælger en af otte forskellige dræbermaskiner (læs: enten en kampvogn eller en jeep) og begiver dig ud i kampen (læs: hæsblæsende action). Der er som nævnt otte køretøjer, men da de alle enten er kampvogne eller jeeps er der effektivt kun to, for de enkelte typer af jeeps og kampvogne er ikke til at skelne fra hinanden. Banerne er strøet over med powerups i form a missiler, laserkanoner og andet destruktivt militært isenkram. Når kampen starter er der ikke så meget at tænke på, udover at tvære fjenden, samle seje våben op og holde dig selv i live. Kører du en jeep er du hurtig og våben, kører du kampvogn er du stor og dødbringende. Det er lige til at forstå, selv for en spilanmelder.

Banerne er ikke videre inspirerende, selvom deres "tema" varierer. "Tema" er måske at strække den lidt, for helt ærligt så er sne, jungle, ørken og så videre vel næppe et tema og når omgivelserne ikke har nogen videre indflydelse på selve spillet, er det vel underordnet hvor spillet foregår? Selv Area 51 banen, der egentlig bare er en ørkenbane, mangler ligesom noget unikt, der kan gøre den interessant og mere Area 51-agtig. På de fem forskellige baner spillet byder på kan man så fornøje sig med fire klassiske online spilmodes, såsom deathmatch, king of the hill og så videre. Ikke noget revolutionerende der.

Som et hurtigt og let tilgængeligt actionspil er Hardware Online Arena da meget sjovt, selvom der ikke er ret meget i selve spillet. Kun nogle få køretøjer, en række power-ups og fem baner. Det giver klaret en begrænset levetid, selvom spillet er designet til online spil imod 15 andre spillere. Man skal dog ikke forvente at man vil spille Hardware Online Arena i timevis, for så interessant er spillet simpelthen ikke. Når man har fået den første bunke kills i spillet begynder det at blive ret trivielt. Ja spil hvor man kører rundt i biler og skyder på hinanden er sjove, men de har som regel mere dybde og variation end Hardware Online Arena kan byde på. Så man kan naturligvis diskutere om det er pengene værd at købe et spil som Hardware Online Arena, hvis man kunne kommer til at spille det sporadisk og sjældent gider spille det i mere end en halv time af gangen. Man skal i hvert fald være meget glad for online spil og køretøjsbaseret kamp, hvis man gider spille Hardware Online Arena i ret mange timer i træk.

Sjovt nok...

Forbløffende nok er Hardware Online Arena faktisk et nydeligt spil. Høj stabil framerate giver spillets action en god fornemmelse af fart, mens nydelige eksplosioner og våbeneffekter får skærmen til at lyse op og glimte, når det går rigtig hård for sig. Modellerne er måske en smule på den simple side, men samlet set spillet ganske fornuftigt ud. Banerne og omgivelserne er spillets svageste del. De er simpelthen for ensformige at se på... ja nogle få af dem er direkte kedelige.

Lyden er der ikke så meget at sige om. Den er der og den fungerer. Våbeneffekter, lyden fra dit køretøj og eksplosioner, så enkelt kan det vist siges. Ikke noget der vil imponere, men heller ikke rigtig noget der skuffer.

God underholdning i 30 minutter

Hardware Online Arena er glimrende underholdning i et kvarters tid eller en halv time, men så heller ikke mere. Spillet er alt for overfladisk og ensformigt til at holde spillerens interesse fanget i længere perioder. Men vil du have et spil, du med jævne mellemrum kan finde frem og spille i en kort periode, hvorefter det igen skal samle støv på hylden, indtil næste gang du lige har 15 minutter du ikke ved hvordan du skal slå ihjel, så køb da endelig Hardware Online Arena. Der er godt nok bedre alternativer på markedet, men det er jo dine penge.

Spillet distribueres i Danmark af Egmont Interactive. Ring 33 26 68 70 for oplysninger om nærmeste forhandler.

Om Johan Tandrup Kensler