Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

I lang har vi kunne finde konverteringer af gamle SNES klassikere på GameBoy Advance. Blandt de største klassikere er selvfølgelig Super Marios Bros. Og nu er turen kommet til Super Mario Bros. 3, som uden tvivl var et af de bedste spil i serien.

Klassiker

Historien er aldrig det der har båret Super Mario spillene, så denne gang står den altså heller ikke på en skæbnesvanger roman om kærlighed og død af episke proportioner - der er derimod igen problemer i Mushroom Kingdom og så ved vi jo godt hvem der bliver hidkaldt, ikke? På med blikkenslager uniformen, få skruet godt op for den italienske tegnefilms-inspirerede accent og så går den ellers derud af, for at hoppe på skildpadder, svampe og alt andet der mest af alt hører hjemme i en malerhjernes drømme.

Efter 14 år er det virkelig kun de rigtig store klassikere som disse, der kan stå distancen og stadig byde på flere timers suveræn underholdning. Når du hører folk rende rundt og brokke sig over at spillene var bedre da de var unge - så er det spil som dette de mener.

Man bevæger sig, dvs. Mario eller hans bror Luigi, rundt til højre eller venstre, mens skærmen følger med som man løber rundt. Målet er såre simpelt at komme til slutningen af banen, uden at få klø, hvilket let kan sammenlignes med 3. klasses introduktion til den store skolegård, for det er ikke helt let. Adskillige monstre, såsom de førnævnte skildpadder, spøgelser og ild-monstre, vil prøve at stoppe dig på din færd, for de har åbenbart fået den ide at overvægtig blikkenslager smager rigtig godt.

Undervejs kan du så samle mønter sammen, som resulterer i flere point og derfor er der også lidt at komme tilbage efter, når spillet er gennemført - hvis man skulle have lyst til at forbedre sine resultater. Rundt om på banerne er der selvfølgelig de klassiske røde svampe, som gør Mario større (lige præcist hvilket signal de ville sende med dette, kan man kun gætte på) og de forskellige dragter, der bl.a. giver en Mario en hale til at slå monstre og sten med, en frødragt så han kan svømme og en som lader ham kaste med hammere. Men hvis man bliver ramt med en dragt på, så ryger den og man skal ud og lede efter en ny.

Banerne bliver hen ad vejen også sværere og sværere og byder på alt lige fra at skulle hoppe på flyvende træstammer til at undvige kanonkuglerne på et luftskib. De er utroligt alsidige og banerne indeholder ofte skjulte steder, som ikke altid er lige lette at finde. Banedesignet er i hvert fald i top hele spillet igennem.

Rent grafisk er der også pudset lidt op på den originale version og ser rigtigt godt ud på den lille skærm, eller hvis man har GameBoy Player på tv-skærmen. De er alle sammen i de friske flotte farver, som vi kender det fra serien og er faktisk ret nuttet hele vejen igennem. Animationerne er også i top, hvilket dog også må siges at være krævet når vi har med 2D spil at gøre.

Super Mario Advance 4 kan selvfølgelig ikke komme op og konkurrere med andre GBA udgivelser som Golden Sun. Her kan man se, at årene har sat sine spor, men med de finpudsninger der er blevet lavet til denne udgivelse, er spillet langt fra grimt og et yderst acceptabelt ydre har det da.
Lydsiden er det eneste, der halter lidt efter, selvom der er blevet smidt et par ekstra indtalte stemmer, som dog ikke er blevet til andet end et par beklagelser fra Mario og co. når de dør.

Baggrundsmusikken er de gamle klassiske toner som de fleste af os nok kender, men de fremgår lidt for monotone og det er sket mere end én gang, at jeg bare har skruet helt ned for musikken.

Efter adskillige Mario remakes på GameBoy Advance, er hver udgivelse ved at blive lidt mere trættende end den foregående, men Super Mario Advance 4 er klart et af de bedste og hvis man er stor fan af Mario eller bare aldrig har fornøjet sig med den italienske duo, så er der mere end rigeligt at komme efter. Ellers har vi ved at have fået nok, så det må snart være på tide at Nintendo får bakset et nyt Mario spil sammen og stopper med at hive gamle SNES spil over på den lille håndholdte.

Ligesom de tidligere Mario spil på GBA, følger der selvfølgelig den gamle Mario Bros. klassiker med, som samtidig fungerer som multiplayer delen - op til fire spillere på et cartridge - og selvom det ikke holder særligt længe i singleplayer, så spreder det stadig glæde (og råben og skrigen) på lange togture med vennerne.

Spillet udgives i Danmark af Bergsala / Nintendo, som du kan kontakte på telefon 70 21 11 06.

Gamesector Anbefaler

Om Lasse Buhl