Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Så er det blevet tid til endnu en udvidelse til The Sims. Det er ganske imponerende at tænke på dette er den sjette i rækken, som Maxis har produceret. På trods af lidt svingende kvalitet er har næsten alle tidligere udvidelser været salgsmæssige succeser og det lader også til at der i den nye Superstars udvidelse går i samme retning. I hvert fald tager den fat i teamet omkring jagten på berømmelse, der i de sidste par år har hittet i TV shows som Popstars, Big Brother osv.

Vejen til berømmelse

For sims er der de tre klassiske veje til berømmelse via karrierer som enten musiker, model eller skuespiller. De forskellige veje til berømmelse giver variation til spillet, selv om gameplayet i alle tre karrierer grundlæggende er det samme. Det første der kræves for at blive stjerne er naturligvis talent, hvilket vil sige at sims kommer til at træne en hel del i færdighederne body, charisma og creativity samt den nye fame skill. Talent alene er ikke nok når det drejer sig om at få succes i The Sims benhårde medieverden - det er også nødvendigt at blive set sammen med de kendte. Her kommer det nye område med Studio Town og tilhørende butikker ind i billedet. Dette område fungerer på samme måde som områder fra Hotdate, Unleashed osv., hvor sims forlader huset for at tage ned til disse specielle områder, hvor man kan udføre bestemte handlinger. Her er forskellen dog at hvis man først har opnået stjerne status behøves man ikke nøjes med normal transport, men bliver hentet i en limousine.

I Studio Town er der chance for at mænge sig forskellige computer styrende sims, der allerede er berømte. Disse kan hjælpe med til at få din egen sim gjort mere kendt og komme videre op imod berømmelses tinde. Vigtigst her er dog at man skal skaffe sig en agent som hjælper, for at få virkeliggjort stjernedrømmene. Med en agent ansat bliver det muligt for sims at besøge forskellige steder. som hjælper en med at skaffe både berømmelse og penge.

Disse områder/steder er hvert et lille minispil, som man skal gennemføre for at få succes. Hvis man f.eks. er i et studie for at optage en musikvideo, bliver man præsenteret for en række "inspirations ikoner" som man skal vælge som basis for den video der optages. Under optagelse kan man på producerens ansigtsudtryk se hvor godt man har ramt hans visioner for videoen. Et godt resultat opnås kun hvis man rammer plet. Heldigvis har man altid et par chancer for at forsøge sig igen. Det samme gælder hvis man er ude at optræde for publikum.

Hvordan det går på vejen mod succes, kan umiddelbart checkes i den kulørte presses liste over de mest hotte sims. Vejen til berømmelse er måske ikke let, men livet som superstar for en sim er ikke meget nemmere. De skal hele tiden sørge for kun at omgås sims, der er mindst lige så berømte som dem selv, samtidigt med at de skal tackle den kulørte presse og prøve at tilfredsstille deres fans.

På denne måde er dette nok den mest udfordrende udvidelse til The Sims og det er også den mest spændende på den måde, at der her i høje grad er en slags mål med selve spillet. Selv om Sims Superstar er sværere end de tidligere udvidelser, er der dog en vis hjælp at hente i de nye personer og ting, som selvfølgeligt også er med i udvidelsen. Er en sim først begyndt at tjene penge på sin berømmelse er det f.eks. muligt at hyre en butler til at styre alle aspekter af husholdningen, men til en pris af §500 pr. dag er det ikke for fattige sims. Samtidigt er der også en række nye spændende objekter i spillet også en del som kun er tilgængelige for berømte sims.

Ikke en dans på roser

På trods af de positive sider i denne udvidelse er alt ikke rosenrødt. Spillet plages stadigvæk af de samme irritationsmomenter, som har været der siden starten. Det er stadig pinefuldt langsomt af scrolle rundt på skærmen og sims er ikke blevet bedre til at finde vej rundt i deres huse og bliver fra tid til andet også stadig udsat for "hukommelsestab" når de pludseligt glemmer kommandoer du har givet dem. Dette kan være ret pinefuldt hvis man som følge af sin sims hukommelsestab går glip af en berømtheds opmærksomhed.

Konklusionen er at Sims Superstar er en rimelig udvidelse til The Sims. Kvalitetsmæssigt er den bedre end både The Sims On Holiday og The Sims Unleashed. Faktisk er det nok den bedste udvidelse til spillet nogensinde... men de har jo også haft en lang række udvidelser at øve sig på. På bundlinjen er det dog klart at denne udvidelse kun er for inkarnerede Sims fans, men at dømme efter salgslisterne, så er der ikke ligefrem mangel på den slags mennesker.

Spillet distribueres i Danmark af Electronic Arts, som gerne vil hjælpe dig med at finde den nærmeste forhandler hvis du ringer 45 28 70 00

Om Søren Busch Knudsen