Super Bust A Move

Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):

Gameboy Advance: Der er lige så sikkert som amen i kirken, at alle platforme får et Super Bust A Move spil på et eller andet tidspunkt. Det er nærmest en naturlov. Så det kan ikke komme som nogen overraskelse, at Ubi Soft og Altron har bragt Super Bust A Move til GameBoy Advance konsollen.

Farver og striber.nej bobler.
De fleste computer og konsol ejere har med garanti stiftet bekendskab med et Bust A Move spil på et eller andet tidspunkt. Næst efter Tetris er Bust A Move nok et af de mest udbredte og populære puzzle spil nogensinde. Konceptet og ideen bag spillet er lige så simpelt som konceptet bag Tetris, hvilket måske forklarer den utrolige popularitet. Du skal ved hjælp af en lille kanon-agtig dims skyde bobler op i toppen af skærmen, hvor det gælder om at samle tre eller flere bobler af samme farve, da dette får boblerne til at forsvinde.

Men der er naturligvis mere i Super Bust A Move, end blot at skyde med farvede bobler. Tricket er at du skal nå at fjerne alle boblerne på skærmen, inden boblerne falder ned i hovedet på dig, da boblerne med jævne mellemrum bevæger sig ned af skærmen. Dertil kommer, at det kræver et temmelig godt øjemål og god præcision, at få boblerne til at ramme rigtigt. Det kræver en del træning at blive god til. Der er dog kommet nogle nye mini-bobler, der først bliver samme størrelse som de normale bobler, når de rammer en anden bobel. De små mini-bobler er lettere at klemme igennem små åbninger, hvilket giver helt nye muligheder i spillet. Man har desuden sørget for, at kontrollen tillader meget hårfine justeringer til dit sigte, så højre og venstre skulderknap er til finjusteringer, mens piletasterne til hurtige bevægelser af kanonen.

Mens Super Bust A Move byder på en bred vifte af mulige underholdende single player spil, så er det i two player battle, at spillet virkelig bliver underholdende. Du kan vælge at spille mod en computerstyret modstander, men det er sjovere at finde en anden person, der også har et Super Bust A Move spil og spille via et link kabel. I two player battle spiller man mod hinanden på en sådan måde, at den der klarer sig bedst, kan genere sin modstander ved at lade bobler falde ned i modspillerens område og derved prøve at slå modspilleren ud.

Skarp farverig grafik

Generelt er grafiken i Super Bust A Move farverig og ganske klar og skarp. Det er dog ikke fordi, at der er overvældende megen kompliceret grafik i spillet, hvis man ser bort fra boblerne, så drejer det sig mest om forskellige farvede baggrunde til banerne. Den lille drage (den fra Bubble Bobble, der sidder og laver boblerne ved siden af kanonen) og den person der styrer kanonen, er begge ganske flot lavet, dog med et stærkt begrænset antal animationer.

Lyden er meget klassisk. Den består primært af et lystigt tema og "plup" lydeffekten, som dine bobler laver når du affyrer dem. Men at kræve, at et spil som Super Bust A Move, skulle have et revolutionerende lydsporm, er vist også at stramme den.

Vanedannende klassiker

Der er ingen tvivl om, at Super Bust A Move er en vanedannende klassiker, der har nydt rigtig godt af GameBoy Advance konsollens muligheder for multiplayer spil. Super Bust A Move har enkelte problemer, primært fordi det hele foregår på en lille skærm hvilket gør boblerne vel små, men det gør alt jo på en håndholdt konsol og efter lidt tilvænning er det ikke det store problem.

Super Bust A Move samler mange af de bedste elementer fra de klassiske Bust A Move spil, hvilket samlet er blevet til et fornøjende og let tilgængeligt puzzle spil. Super Bust A Move bør henvende sig til alle, der kan lide spil, der kræver overblik og præcision. Hvis den slags ikke er for dig, så ved du sikkert allerede nu at Super Bust A Move ikke er noget du skal ønske dig til jul.

Spillet er udlånt af de flinke mennesker hos Ubi Soft Danmark, der er behjælpelige med at oplyse nærmeste forhandler på telefon: 38 32 03 00.

Gamesector Anbefaler

Om Maiken Schou