Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Med udvidelsen "Hot Date" har spillet The Sims nu fået sin tredje udvidelse og for første gang er det muligt at følge ens sims uden for husets fire vægge. Spørgsmålet er om dette er nok til at berettige til den tredje udvidelse af spillet. Tag med anmelder Søren Busch Knudsen og GameSector på en intim Hot Date.

En ud-af-huset oplevelse

Den store attraktion i denne udvidelse er naturligvis, at kunne tage sin sims ud af huset og ned til det nye downtown område, men det er egentlig noget helt andet, der først slår en, når udvidelsen er installeret. Maxis har nemlig benyttet Hot Date til at forbedre den information, der er tilgængelig om den enkelte sim. Nu kan man direkte se hvilke interesser sims har og hvordan de relaterer sig til de små ikoner, der kommer i taleboblerne. Disse interesser kan man påvirke ved at få sims til at købe og læse forskellige ugeblade (hvem siger ugeblade ikke har magt?).

Samtidigt er der blevet lavet lidt om på den måde, hvorpå spillet holder styr på de indbyrdes relationer mellems sims. Som noget nyt er der nu kommet et korttids-indtryk, som forholdsvist hurtigt kan ændre sig, f.eks. i løbet af en enkelt date i downtown området. Den gamle tæller som holder styr på længerevarende forhold tager nu længere tid for at ændre sig. Så et enkelt fejltrin kan ikke helt ødelægge forholdet til en anden sim.

Tag på en date

Det væsentligste nye er, at kunne tage sims ud af huset på date med andre sims i det nye downtown område. Det gøres meget nemt ved enten at ringe til en anden sim, som man i forvejen kender, og så bag efter hoppe i en taxa mod downtown. En anden mulighed er at tage alene ned til downtown og så møde de sims som hænger ud her. Her bemærker man hurtigt at der både er sims fra ens eget "neighborhood" og en masse nye karakterer, som man ikke har mødt før. Disse kan man naturligvis både starte venskaber og såmænd også mere intime forhold med og man har muligheden for at invitere disse hjem til eget hus og i sidste ende få dem til at flytte ind med ens sim.

Mulighederne i downtown er utrolig mange. Til en varm sommerdag i Simsville er der stranden, hvor sims kan smutte i badetøjet for en rask dukkert efter at have slappet af i strandstolene. Senere er der mulighed for at sims selv kan grille på stranden eller besøge en bar med udsigt over vandet. Ellers kan man besøge en country bar med ægte hal-bal stemning eller byens sofistikerede restaurant med høflig betjening og fast pianist.

Er man mere til shopping, er der muligheder i flere butikker og indkøbscentre, hvor man enten kan købe ting til sig selv eller andre sims. Her dukker også en smart lille feature op, hvis en sim køber en gave. Denne bliver nemlig gemt og kan så præsenteres for den tiltænkte sim på det helt rigtige tidspunkt.

Det som det jo egentligt handler om på en tur i byen, både i sims og i virkeligheden, er jo at have det sjovt. Derfor er der også kommet en lille måler med i spillet, hvor man kan se hvordan humøret er hos den aktive sims date.

Flere muligheder, mange flere muligheder

For at gøre de sociale interaktioner mere spændende, er der kommet mange flere muligheder for at sims kan gøre ting ved hinanden. Før kunne man bare vælge, at de skulle tale sammen, men nu er det for eksempel muligt at vælge, at to sims enten skal tale sladder eller om deres interesser. Denne nye detaljeringsgrad går igen i alle former for interaktion, for eksempel kan man nu vælge mellem tre forskellige måder at kysse en anden sim på.

Bedst er dog de helt nye ting, som man kan få sims til at gøre. På en af byens natklubber kan man for eksempel få sin sim til at stå ved baren og "checke" de sims af andet køn, som kommer gående forbi. Min personlige favorit er muligheden for at få dem til at stå og vise deres store overarme frem på stranden (yeah... dream on -red.). Dette bliver så enten kommenteret positivt eller negativt af de andre sims.

En anden vigtig ny detalje er, hvordan sims siger farvel til hinanden efter en date i downtown. At vælge den rigtige tone betyder meget for hvordan det fremtidige forhold udvikler sig mellem de to sims, som tager afsked med hinanden. Ved afskedshilsnen får man også et kraftigt vink om hvordan den anden sim føler.

Gennem alle de nye sociale interaktioner er der mere af den samme humor, som har præget originalen og de første to udvidelser. Den er faktisk blevet en anelse mere udtalt og det klæder virkelig spillet. Nu kan man sidde og grine højtlydt af sin sims pinlige fejltrin på barer eller de lidt generete romantiske eskapader.

Byg din egen by

Det nye downtown der er kommet med i spillet, fungerer som et specielt "neighborhood", hvor man også selv kan bygge til. Det kommer fra starten med et fuldt sæt barer, restauranter, indkøbscentre og parker, men det frister naturligvis til at man selv skal lave bygninger. Dette fungerer helt som man kender det fra at bygge huse til sims, blot er man her ikke bundet af nogen økonomiske begrænsninger.

Naturligvis er der også kommet en del nye objekter, som passer ind i butikker og restauranter, så man rigtigt kan gå amok med at bygge et spændende downtowm område. I alt er der over 125 nye ting med i Hot Date og sammen med det som allerede findes i spillet, er der frit slag for kreativiteten. Hvis ikke man synes at det er sjovt selv at bygge, har Maxis meget venligt sørget for at man på thesims.com kan downloade en masse færdige områder til downtown.

En god og længe ventet udvidelse

Alt i alt vil jeg betegne Hot Date som en meget solid og væsentlig udvidelse til The Sims og et must for alle fans. Det vil absolut være alle pengene værd at grine over ens sims på date i downtown området og mulighederne for selv at bygge videre på det nye område. Eneste ulempe er, at vi skulle vente helt til udvidelse nummer tre før disse features dukkede op. Behøver jeg at nævne at Hot Date kræver en original version af The Sims?

Spillet distribueres i Danmark af Electronic Arts, som gerne vil hjælpe dig med at finde den nærmeste forhandler hvis du ringer 45 83 55 50

Gamesector Anbefaler

Om Søren Busch Knudsen