Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Gameboy Color: Seneste kapitel i den mægtige Pokémon-saga byder på endnu flere Pokémon at indfange, men præcis den samme historie som de foregående. Nu går den da ikke længere, vel? Kig indenfor og læs om Nintendo plagierer sig selv eller har en købsværdig titel på programmet.

De har gjort det igen... næsten

Nintendo koger videre på Pokémon-suppen, og udgiver det sidste nye kapitel i Pokémon-sagaen på GameBoy Color (som muligvis bliver det sidste på den konsol). Spillet er en tro kopi af de foregående titler, med den samme handling og selvfølgelig endnu flere Pokémons at fange.

Du skal fange dem!

For de få danskere, der har været på månen i et par år og derfor ikke ved hvad en Pokémon er, kan vi forklare, at det er et "Pocket Monster". Der er en lang række forskellige Pocket Monsters, alle med deres egen specielle egenskaber, udseende og karakteristika. Man fanger dem, træner dem og bruger dem til at slås mod andre Pocket Monsters, i et træk baseret kampsystem, der faktisk er ganske snildt udtænkt.

Grundstammen i Pokémon-spillene er en lille fyr, som vil være den største Pokémon-træner i verden, og han rejser ud på et langt eventyr, for at fange Pokémons og træne dem op, så de kan vinde over alle andre Pokémons i kamp. Det lyder simpelt nok, og er det i og for sig også, men netop det, der gør spillet så godt, er alle de små ekstra features og selvfølgelig spillets længde. Det tager sandsynligvis på den gode side af 200 timer, at nusse rundt med de små kræ og få en komplet samling, og det handler ikke kun om at spille for sig selv; for at få alle Pokémons må man aktivt ud i den virkelige verden og snakke med andre Pokémon-fans, og bytte dyrene via link-kabler mellem GameBoy konsollerne. Af andre nye elementer kan nævnes, at man nu kan spille en kvindelig træner, så pigerne også kan være med.

Spillet er inddelt i afsnit på kortet over verdenen Johto, hvor den lille Poké-træner tager fra klubhus til klubhus og udfordrer mestrene. Der er dog fri bevægelighed mellem de fleste afsnit, og nogle Pokémon holder kun til på bestemte steder, så du er tvunget til at udforske hver eneste lille krog af verden for at finde alle Pokémon.

Nær perfekt!

Pokémon-dillen er perfektioneret til det yderste på Gameboy Color, og titlen sætter nye grænser for, hvad man kan forvente sig af spil til den håndholdte. Crystal har dog ikke det helt store nye at byde på i forhold til forgængerne Gold og Silver Version, og største trækplaster er de over 100 nye Pokémons, der er at fange.

I Pokémon Crystal kører klokken også real-time, som bevirker, at spillet hele tiden følger med i hvad klokken er i virkeligheden, og nogle Pokémons kan man kun møde på specielle tidspunkter (ligesom i Gold & Silver)! Så man bliver nødt til at spille på alle tider af døgnet, for at få sin komplette samling. Desuden er der events, som kun sker på bestemte tidspunkter på dagen, hvilket giver en helt ny dimension til spillet.

Samlermani

Spillet handler ikke kun om at udforske Johto og kæmpe med sine Pokémons. Der er også små puzzles rundt omkring, hvor opgaver skal løses, før man kan komme videre. Som om det ikke er nok, at visse Pokémons kun kan fanges om natten eller på forskellige ufremkommelige steder, er der også nogle få Pokémons, som man kun får én (ja, 1!) chance for at fange, og hvis det mislykkes, ja, så kan samlingen ikke blive komplet (med mindre man lige har gemt spillet og vil prøve igen.)

Grafikken har fået et enkelt lille pift her og der, siden de første par Pokémon spil udkom. Spillet er blevet mere farverigt, og der er flere detaljer under selve kampene, ja sågar ligefrem flotte effekter (så flotte som de nu kan blive på en GameBoy).

Pokémon Crystal er essentielt, hvis du ejer en Gameboy Color, men med mindre du er ægte Poké-fan, er der ingen grund til at købe Crystal, hvis du allerede har enten Gold eller Silver. Med Pokémon Crystal i Gameboy'en er der lagt op til ufatteligt mange timer i selskab med de kære små skabninger, så Nintendo formår endnu engang at holde standarden.

Spillet er venligst udlånt af de flinke mennesker hos Nintendo - Electronic Fun, der med glæde viser vej til nærmeste forhandler, hvis du ringer 89 44 22 35.

Gamesector Anbefaler

Om Johan Tandrup Kensler