Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):

3DO og New World Computing giver endnu et eksempel på profitmaksimering: Lav et populært spil, lad os for et eksempels skyld kalde det Heroes of Might and Magic III. Begynd derefter at lave udvidelser, add-ons og sidst, men ikke mindst, en serie af små spil baseret på det kendte spils koncept, indtil du har en bunke produkter så høj at den skygger for solen.ja du har gættet rigtigt.endnu et Heroes Chronicles spil er på gaden.

2 nye kampagner

Det er faktisk ikke helt fair at kritisere 3DO for deres Heroes Chronicles serie. I sin egen ret er spillene stadig ganske underholdende (om end en smule daterede at se på), og det er virkelig billig underholdning der er tale om. Det er kun hvis du køber Heroes Chronicles i et håb om at det udvider eller fornyer Heroes of Might and Magic III´s gameplay, at du blive skuffet, men så bliver du til gengæld også virkelig skuffet. The Final Chapters byder på 2 ikke direkte sammenhængende kampagner, begge naturligvis baseret på Heroes of Might and Magic 3 spilmotoren, så alle fans af Heroes spillene, vil med det samme føle sig hjemme i Heroes Chronicles.

De to spil er Revolt of the Beastmaster og The Sword of Frost. Fælles for begge spil er at du stadig styrer helten Tarnum, der skal vinde 8 missioner i hver kampagne. For de få der ikke måtte kende Heroes of Might and Magic spillene, kan jeg kort oplyse at de er trækbaserede fantasy strategispil, der byder på en stor del af ressourcemanagement, udbygning af byer, masser af udforskning og opdagelse og naturligvis en sund dosis hære at holde styr på. En hær i Heroes universet, er en samling af alle former for fantasy væsner som for eksempel drager, medusaer, skeletter og hobgobliner eller menneskelige lejesoldater, som du producerer i dine byer. Hver type af monster eller soldat har sine egne styrker og svagheder, så der er meget arbejde med at bygge en stærk og balanceret hær. Hver hær er ledt af en helt, der som i et rollespil tjener erfaringspoint ved at besejre fjenden og stiger i niveau og tjener forskellige egenskaber. Rollespilselementet passer godt ind i spillets setting og det er helt sikkert en af grundende til at Heroes of Might and Magic III er blevet så populært som det er.

Kamp imellem monstre eller fjendtlige hære, som du møder på oversigtskortet, foregår i et taktisk træk baseret interface, der var med til at give Heroes of Might and Magic en stor del af sin charme. Du har derfor direkte indflydelse på hvordan kampene går, selvom de taktisk muligheder er kraftigt begrænsede. Systemet er meget enkelt, og hurtigt at lære, og selv store kampe kan være forholdsvist hurtigt overstået.

De to forskellige kampagner i The Final Chapters er ligesom de andre Heroes Chronicles spil stærkt plot baserede. Generelt var Heroes of Might and Magic 3 ikke et spil, der havde det bedste eller mest fremtrædende plot, men i The Final Chapters er der gjort mere for at involvere dig i spillets historie. Du skal stadig ikke forvente en bjergtagende interessant historie, men der er mere læsestof, der opridser det overordnede plot. Det er i det mindste bedre end ingenting.

Grafik som vi kender den

Hvad gælder grafik, interface og stort set alt andet i The Final Chapters, så er dens om den plejer at være. Med det menes at den er stort set komplet magen til det du ser i de andre Heroes Chronicles spil eller Heroes of Might and Magic serien. Mest imponerende er spillets oversigtskort, altså det store kort, som du bevæger dine tropper rundt på. Det er utroligt farverigt og varierende. Desværre skal man lede længe efter imponerende grafik i spillet, og der er flere ting i spillet, der ser en smule daterede ud. Der er i det hele taget et meget stærkt "old school" feel over spillet, som man enten vil elske eller hade.

Lyden er ganske hyggelig, selvom der ikke er alt for mange lydeffekter. Musikken er lidt ensformig i længden, men den passer meget godt til spillets fantasy setting. Lidt flere lydeffekter og måske en smule tale ville have givet en bedre stemning, men det er det åbenbart ikke blevet til i budgettet.

Godt for begyndere

The Final Chapters henvender sig måske ikke så meget til garvede Heroes of Might and Magic 3 spillere, da det egentligt ikke byder på noget som helst nyt, men blot meget mere af det samme. Du kan allerede nu finde gratis nye scenarier til heroes of Might and Magic 3 rundt omkring på nettet, som i og for sig er næsten lige så gode som dem i The Final Chapters (du går dog glip af de enkelte nye småting og spillets handling). Derfor egner The Final Chapters sig bedre til begyndere eller spillere, der ikke har tilbragt dagevis på at spille Heroes of Might and Magic 3. Spillet er en glimrende introduktion til Heroes of Might and Magic universet og spilsystemet, så du kan for en rimelig billig pris, prøve om det er noget du skal investere videre i.

Selvom Heroes of Might and Magic har bred appel, og er et spil der er forholdsvist let at gå til, så er det helt sikkert ikke et spil, som alle automatisk vil tage til sig og holde af. Derfor er en investering i The Final Chapters nok en god ide, hvis du ikke er sikker på om du skal investere i Heroes of Might and Magic. Det er desuden rart at se lidt mere historie i spillet, selvom det kunne have været udnyttet bedre.

Min samlede vurdering er at The Final Chapters egner sig godt til sin målgruppe, selvom pakken ikke kan bryste sig af alle de finesser, man kan finde i Heroes of Might and Magic 3. For de 199 kroner spillet koster får man 2 kapitler i Heroes Chronicles sagaen, og det burde være underholdning og udfordring nok til flere ugers spil, så det er en timepris der er til at tage og føle på. Alt i alt et ganske solidt produkt, der mangler lidt her og der, for at nå de helt høje karakterer. Blandt andet ville multiplayer muligheder have hjulpet gevaldigt på pakkens levetid, men den slags får man åbenbart ikke med for blot 199 kroner.

Spillet distribueres i Danmark af IQ Media, der gerne oplyser nærmeste forhandler på telefon 70 23 73 23.

Om Johan Tandrup Kensler