Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Der er langt mellem gode lyspistol spil til Playstation.vent.der er faktisk langt imellem lyspistol spil som sådan. Men når så endelig der kommer spil, hvor du kan bruge din lyspistol, ja så står der sikkert Namco på pakken. Det er tilfældet med Point Blank 3, der slår fast at Namco er kongen over denne genre af Playstation spil.

3. gang, men mere af det samme
Der er ikke meget handling eller plot i Point Blank 3, hvilket man heller ikke just kunne sige om de to første spil i serien. Hele konceptet bag spillet er at du skal deltage i en række små skyde minispil, der tester både dine reflekser, dit sigte, din udholdenhed og naturligvis dine evner med en G-con45 kompatibel lyspistol. Spillet har bevæget sig mere i retning af et fest spil, end de to tidligere Point Blank spil var, med hele 80 forskellige små minibaner, og et større fokus på multiplayer eller konkurrence muligheder i form af en Party og en Versus Mode.

Dog kræver det to lyspistoler at få mest ud af multiplayer mulighederne, så begge spillerne kan skyde på mål på skærmen samtidig. Der er dog mulighed for at skiftes til at bruge den samme pistol (hvilket ikke et godt for pistolens kalibrering og spillernes træfsikkerhed), så flere personer kan deltage, hvis du kun har en enkelt lyspistol. Men alene kan du skam også hygge dig med Point Blank 3, så det er ikke nødvendigt at fylde huset med gæster, for at kunne nyde spillet. Der er flere forskellige single player modes, blandt andet Endurance, Arcade og Training, der til trods for deres navne er ret ens. I Arcade skal du gennemføre et antal baner, for til sidst at ende med et festfyrværkeri, ligesom i de foregående Point Blank spil. Training giver dig frit valg mellem alle spillets 80 minispil, mens Endurance er en ny mulighed, hvor du har 3 liv til at lede en af spillets to små hovedpersoner op i et tårn, ved at gennemføre minispil. Endurance er klart det sjoveste, da Arcade er set før i de tidligere spil.

Minispillene har samme intelligens og humor som de havde i de to tidligere Point Blank spil, og det er netop derfor Point Blank spillene er blevet så populære. Der er klassiske spil med måltavler, hvor det er din præcision der tæller, men der er også spil hvor du enten på begrænset tid eller med begrænset ammunition, skal ramme mål i bevægelse af forskellig art. De sværeste baner er dem hvor du skal identificere målet før du skyder (for eksempel skyde to matchende figurer på tid, eller skyde på og stoppe et ur på et bestemt klokkeslæt). Mange af spillene er ganske humoristiske og de er utroligt varierende, så selvom der skulle dukke det samme minispil op en to tre gange, mens du spiller, vil det ikke ødelægge fornøjelsen ved spillet.

Men..det er jo det samme ?

Grafisk er Point Blank 3 ikke kommet langt siden Point Blank 2. Grafikken er meget funktionel, men dog meget farverig og klar. Der er generelt ikke meget at sige om grafikken, da spillet for det meste kun viser enkelte objekter på skærmen af gangen, som du skal skyde efter, holdt op mod en forholdsvis intetsigende baggrund. Animation et begrænset til de to hovedpersoner, Dr. Dan og Dr. Don, der optræder i flere af minispillene, samt enkelte mål, der bevæger sig. Ikke noget at råbe hurra for, men svært at se hvordan det kunne have været gjort anderledes, og når alt kommer til alt er det ikke grafikken der tæller i spil som Point Blank 3.

Dog er variationen i grafikken ganske god fra minispil til minispil, men for det meste går minispillene så stærkt at du ikke rigtig har tid til at sidde og holde øje med grafikken.

Project Titan eller Point Blank ?

Der er ingen tvivl om at Point Blank 3 nok skal henrykke fans af de tidligere spil, eller Playstation spillere, der længe har ventet på et nyt spil, som de kunne anvende deres lyspistol med. Men spørgsmålet er blot om man skal købe Point Blank 3 eller Time Crisis: Project Titan. Personligt ville jeg nok købe Project Titan, men jeg har også allerede Point Blank 2, og Point Blank 3´s største problem er faktisk at de ligner de forgående Point Blank spil lidt for meget, så det er mange penge at smide efter et spil, der ikke byder på den helt store nytænkning eller variation. Men i sin egen ret er Point Blank 3 stadig et sjovt og uforpligtende spil, der indeholder timevis af hektisk action i fællesskab med din G-Con45. Du skal blot tænkt dig om før du køber det, hvis du allerede ejer Point Blank 2.

Om Johan Tandrup Kensler