Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):

Støvet fra The Sims Livin´ it Up har nærmest ikke lagt sig endnu, før den næste udvidelse er på trapperne. Denne gang er det House Party, og som navnet antyder skal der festes igennem, hele natten, med alt hvad det indebærer af alkohol, besvimede gæster og urinpletter på stuegulvet.

Skal der være fest.
House Party er et forsøg på at peppe den menneskelige interaktion i Maxis´s geniale The Sims lidt op. Menneskelig interaktion i The Sims var i forvejen en kende begrænset og var bestemt ikke spillets stærkeste side. Det gør House Party noget ved, for nu skal du nemlig rigtig kunne feste med dine elektroniske venner og naboer. Til det formål er House Party udvidelsespakken proppet til randen med nye objekter, nye skins og nye temaer, som du kan anvende i dit Sims spil.

De fleste objekter og ting som er i udvidelsespakken (der er over 100 nye ting, hvis man skal tro, hvad der står på pakken, hvilket virker meget rimeligt, men jeg har dog ikke talt efter), er beregnet på de nye store House Parties som du kan holde. En enkelt telefonopringning og du inviterer alle dine venner i spillet over til din kæmpe fest, hvor du som den gode vært du er naturligvis skal stå for maden, musikken og ikke mindst underholdningen.

Og her er det så de tre nye temaer kommer ind i Hoyse Party: Der er et hawaiian, et cowboy og et rave tema, og det er naturligvis temaet for din fest der snakkes om. Cowboy stilen ligger op til et rigtigt "hoedown" med halmballer og en mekanisk tyr, mens Hawaii temaet er et rigtigt luau ved swimmingpoolen med bål, hytter og bambus så langt øjet rækker. De fleste ting falder i en af disse tre stil kategorier, som for eksempel den mekaniske tyr til din cowboy fest, hvor du naturligvis også kan smække noget tapet op, der får din stue til at ligne en stald, eller et møblement af bambus til din Hawaii fest. Der er alt hvad hjertet begærer af specieludstyr til festerne, og flere af de nye ting kan anvendes som almindelige genstande i dit hjem, hvis du ikke er den store fest haj. Det er nok mest Rave tingene, der kan indgå i dit sims daglige liv, da de fleste ting i de to andre kategorier er direkte smagløse (men hvis din Sim har det fint med et bord af bambus i dagligstuen, så er det muligt at blande ting fra alle tre temaer sammen).

.så lad der være fest

Men House Party er naturligvis mest for de komplette The Sims fans, der kan få dagevis til at gå med at indrette deres hjem, og som falder i svime over de mange nye slags lamper, man nu kan vælge imellem. Der er enkelte virkelige gode gimmicks dog, der er værd at nævne (udover den mekaniske tyr, der sammen med teleporteren virkelig er mine favorit ting). Det er nu muligt at købe færdigretter, så du slipper for at brænde huset ned fordi din Sim ikke kan lave mad, og du kan også bestille professionel catering til din fest, med alt hvad det indebærer af overvældende buffer og kokke. Der kan indrettes dansegulve og hyres en professionel DJ, der kan spille de 20 nye stykker musik, der er med på cd´en. Af andre sjove ting kan nævnes en kage, komplet med en halvnøgen danserinde inden i.

House Party ligger på mange måder op til at du skal bruge virkelig lang tid på at indrette de perfekte festlokaler. Det kan kræve en tilbygning til huset, hvis du ikke lige gider omdanne dagligstuen til et diskotek. Med alt det arbejde du kommer til at ligge i at lave den perfekte fest, kan man være ked af at man ikke kan åbne sit eget diskotek i The Sims og tage entre. Selve festen er da stadig ganske underholdende at se på, især hvis du har anskaffet dig nogle af de mere interaktive ting, som for eksempel et dansebur (eller hvad pokker man kalder sådan et) til din Rave fest. Dog kræver det som sagt ofte at du skal bygge hele huset om for at få plads til alle de mennesker og alle de nye fest ting, hvilket lidt ødelægger alt hvad du har bygget op indtil da. Dog er Hawaii temaet perfekt til en udendørsfest ved poolen, så en større ombygning er ikke helt nødvendig hvis du kan nøjes med et luau. Det er dog kun tilrådeligt at bygge flere toiletter, da du ellers godt kan kysse dit gulvtæppe farvel.

Men helt ærligt

Det lyder jo alt sammen meget sjovt; mange nye skøre ting at proppe ind i mit i forvejen overfyldte Sims hjem, nye wallpapers, nye skins og 3 temaer. Men hvordan ændrer det spillets gameplay? Sandhed er at interaktionen Sims imellem ikke bliver forfærdeligt ændret. Det er sandt at Sims nu kan interagere på nye måder, for eksempel via danseburet, eller ved at sidde om bålet og synge lejrsange (der for resten lyder helt genialt), men grundlæggende er House Party kun for de virkelige hard core Sims fans, der hungrer efter deres næste materialistiske fix, så de kan få fyret alle de penge deres Sims har sparet sammen af på flere forbrugsgoder.

Det er ikke fordi der ikke er masser af humor i de nye objekter, eller fordi det ikke er sjovt at se på, men House Party, og Sims i det hele taget syntes jeg, begynder at trænge til nogle mere fundamentale ændringer. House Party vil ikke få dig til at vente tilbage til The Sims, hvis du allerede har tabt spilleglæden og er begyndt at finde spillet kedeligt, men det kan forlænge spillets levetid hvis du stadig nyder at lege med din Sim.

Når alt så er sagt.

.så leverer House Party måske lige det mange The Sims fans gik og ventede på. Muligheden for at lave andet med din Sims venner, end at invitere dem over til dit hus, og se på at de fylder i sofaen, mens de æder din pizza. Den humor som Livin´it Up så flot fik stoppet ind i spillet er også at finde i House Party. Og netop det lidt løsslupne og humoristiske ved House Party er efter min mening udvidelsens virkelig styrke. Det er faktisk sjovt at se på hvordan de små Sims opfører sig til festerne, og hvis du ikke har arrangeret festen godt nok, vil den naturligvis ende som de fleste af mine fester, hvor alle sidder og glor ud i luften og keder sig.

Man kan spørge sig selv om ikke House Party, eller måske en mindre udgave af House Party, kunne være arrangeret som et gratis add-on download. Personligt syntes jeg at House Party er pengene værd, men når alt kommer til alt er det mest et spørgsmål om hvor stor en Sims fan du virkelig er. Som du sikkert har regnet ud kræver House Party en udgave af The Sims (dog ikke af Livin´it Up).

Spillet er venligt udlånt af Electronic Arts, som gerne vil hjælpe dig med at finde den nærmeste forhandler hvis du ringer 45 83 55 50.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).