Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):

Hele konceptet bag Roller Coaster Tycoon er let at opsummere. Du er direktør for en forlystelsespark, og skal derfor bygge forlystelser, boder, kiosker, stier, bænke, hyre personale og så videre og så videre for at få din park til at løbe rundt, give overskud og holde de besøgende glade.

Roller Coaster Tycoon

Hele konceptet bag Roller Coaster Tycoon er let at opsummere. Du er direktør for en forlystelsespark, og skal derfor bygge forlystelser, boder, kiosker, stier, bænke, hyre personale og så videre og så videre for at få din park til at løbe rundt, give overskud og holde de besøgende glade. Det lyder måske meget simpelt, og til trods for et væld af informationer tilgængeligt for spilleren, er Roller Coaster Tycoon et simpelt og underholdende spil, der er utroligt vanedannende og har en helt utrolig levetid. Der er langt imellem spil som Roller COs

På hver bane, der mere eller mindre blot var et fladt landskab hvor du kunne bygge en forlystelsespark, havde du nogle mål som du skulle nå, som regel inden for en fast tidsramme. Dette var ofte økonomiske mål, men det kunne også være at opnå et bestemt antal besøgende i parken eller at øge de besøgendes tilfredshed med din forlystelsespark. For at opnå dette måtte du tjene penge på boder og billetter til forlystelser samt entre, penge som du så kunne bruge til at udvide din park med flottere og større rutschebaner, for det er naturligvis rutschebaner, der er i fokus i både Loopy Landscape udvidelsen og i Roller Coaster Tycoon. Der er naturligvis andre forlystelser i Roller Coaster Tycoon end rutschebaner, men det var de store og vilde rutschebaner, som du selv kunne designe fra grunden af, der var hjørnestenen i enhver god forlystelsespark.

Loopy Landscapes

Loopy Landscapes er på mange måder en typisk udvidelsespakke. Den piller nemlig ikke ved det fundamentale gameplay, men tilføjer blot småting her og der, og indeholder desuden en ny bunke baner, som du kan more dig med. Charmen ved Roller Coaster Tycoon var de mange forlystelser og butikker du kunne bygge i din forlystelsespark, og der er naturligvis både nye park temaer, forlystelser, rutschebaner samt butikker i Loopy Landscapes. De nye temaer (et park tema er en serie objekter du kan pynte din park med, så som statuer, hegn, lygter og anden staffage) inkluderer blandt andet et Halloween tema og et middelalder/ridderborgs tema, der virkeligt kan peppe din park op, men i bund og grund er det i småtingsafdelingen.

De nye baner der følger med Loopy Landscapes er betydeligt sværere end de baner der er i Roller Coaster Tycoon. Dels fordi dine mål er mere besværlige at opnå, men mest fordi banerne er betydeligt mere bøvlet at bygge dine forlystelsesparker på, fordi de alle er plaget af seriøs pladsmangel. Nogle af banerne foregår på helt vilde og absurde steder, som for eksempel på en række isbjerge med broer imellem eller i en sø i en udslukt vulkan. Men det er grundlæggende kun rammer for selve spillet, for det er forlystelsesparken, der er spillets centrum, ikke hvorvidt dit nye pariserhjul står på en snedækket slette eller på en frodig græsmark.

Mange af de nye forlystelser er meget tæt på de allerede eksisterende forlystelser i Roller Coaster Tycoon. Det samme gælder butikkerne, og du får hurtigt fornemmelsen af at selvom mange af butikkerne og forlystelserne i princippet er "nye", så er de altså ikke rigtigt nye hvad angår deres effekt på spillet, idet de blot er modifikationer af eksisterende ting i Roller Coaster Tycoon. Det er dog ikke direkte et problem, for der er enkelte helt nye ting, og rigtige Roller Coaster Tycoon fans vil være henrykte over de nye muligheder som Loopy Landscapes giver til et spil, der allerede havde masser af spil muligheder til at begynde med.

Er det nyt eller yt ?

Som du kan læse imellem linjerne i anmeldelsen, er der grundlæggende ikke meget rigtigt nyt i Loopy Landscapes, men der er mere af alle de gode ting der er i Roller Coaster Tycoon i udvidelsen. Spillet er mere komplet med udvidelsen, men du skal bestemt ikke forvente de store revolutionerende eller nytænkende ting i Loopy Landscapes, der bestemt ikke vil ændre den måde du spiller Roller Coaster Tycoon på. Udvidelsen, der for resten naturligvis kræver at du allerede ejer en udgave af Roller Coaster Tycoon, har helt bestemt fornyet min spilleglæde ved spillet, for man skal jo lige se alle de nye baner og prøve at bygge alle de nye forlystelser.

Forvent ikke ny grafik, ny lyd eller radikalt ændret gameplay når du køber Loopy Landscapes. Men forvent et underholdende gameplay, med meget mere af alle de ting, der gjorde Roller Coaster Tycoon populært til at begynde med. Så selvom man kan savne 3D grafik, og selvom man kan blive træt af den forfærdelige underlægningsmusik og selvom der stadigt mangler en måde at forøge spillets hastighed på, så er Loopy Landscapes stadigt et solidt køb for enhver der ejer Roller Coaster Tycoon, og endnu ikke er kørt sur i tivoli-byggeri.

Om Johan Tandrup Kensler