Saitek GM2

Score: 8Udvikler(e):
Udgiver(e):

Saitek kommer nu Quake og Unreal Tournament spillerne til hjælp. Med deres Saitek GM2 Action Pad og Game Mouse, slipper du for at bruge tastaturet til alle de trivielle handlinger så som at skifte våben eller centrere din viewpoint. Men erstatte dit tastatur kan det ikke helt.

Kun for 3D skydespil

Der er sikkert mange, der mener, at et tastatur ikke rigtigt egner sig til at spille computerspil med men, at det derimod egner sig til at skrive tekster og e-mails og den slags. Der er sikkert også mange, der mener, at en mus nu engang ikke egner sig alt for godt til at spille med. Det er sådanne tanker designerne hos Saitek har gjort sig, da de designede Saitek GM2 action pad (GM står for Gaming Mouse). En GM2 action pad (der er desuden en mus i GM2 sættet, men mere om musen senere) skal effektivt erstatte dit tastatur, når du spiller spil der har brug for mange forskellige knapper. Med din venstre hånd placeret solidt på den ergonomiske action pad, har du adgang til et væld af action knapper, et hjul og en hat-controller (et lille joystick).

Med den anden hånd, kan du så anvende den før omtalte game mouse. Der er her blot tale om en almindelig windows mus, med en ekstra fireknap til din tommeltot. Det er bestemt ikke musen, der skal have ros, især ikke når du som undertegnede har været ude og investere i en hundedyr trådløs mus (heldigvis kan action pad og mus anvendes uafhængigt af hinanden, så du ikke behøves skrotte din trådløse). Vi testede GM2 kombinationen med en række forskellige spil, og vi kan vist roligt garantere, at sættet primært henvender sig til personer, der spiller mange 3D actionspil, som for eksempel Quake II Arena eller Counter Strike. 1. person action genren, er den eneste genre hvor alle Saitek GM2´s muligheder og finesser kommer til deres ret (selvom en af vores anmeldere med held anvendte sættes til at spille realtime strategi spil). I den anledning vil det være relevant at nævne at GM2 action pad har et tommelfinger hjul, der kan anvendes til at strafe med, hvilket fungerer suverænt.

Design og holdbarhed.

Hvis man ser bort fra det åbenlyse problem med at du kun kan anvende action pad med din venstre hånd, hvilket præsenterer et problem hvis man er kejthåndet, er der ikke meget at klage over ved Saitek GM2. Sættet virker rimeligt robust, selvom første øjekast kan give indtrykket af at det er skrøbeligt plastic, så viser et par timers spil at GM2 kan holde til lidt af hvert. Det er utroligt vigtigt at et game pad føles solidt, så du ikke sidder og er bange for at det skal gå i stykker mens du spiller.

Designet er godt, og især Saitek GM2 action pad ligger rimeligt godt i hånden (eller rettere din hånd ligger godt på et Saitek GM2 action pad). Dog kan der være små problemer, hvis du enten har en meget stor eller lille hånd, men det et klassisk problem med controllere, der kun fås i samme størrelse. Når du har trænet lidt med venstre hånd, har du kontrol over mindst en knap per finger, nogle fingre kan nå 2 knapper eller en hat-controller. Det er en utrolig mængde funktioner, du med træning kan aktivere, noget hurtigere end ved hjælp af dit tastatur.

Opsætningen af både mus og action pad går rimeligt smertefrit. Du får Saitek Gaming Extensions med i pakken, der kan bruges til at sætte GM2 sættet op lige som du vil have det. Saitek Gaming Extensions er software, der tillader at du selv tildeler funktioner til knapperne på Saitek joysticks og action pads. Det er rimeligt let at anvende og ganske veldokumenteret. Men du behøves ikke at rode med knappernes opsætning med mindre du virkeligt vil, for GM2 fungerer fint uden ekstra opsætning.

Snæver målgruppe

Der er ingen tvivl om at folk der spiller meget Quake III Arena, Unreal Tournament, Counter Strike eller hvad du ellers måtte spille af 1. persons skydespil, kan få stor fornøjelse af Saitek GM2 sættet. Andre, der ikke er så engageret inden for 1. persons genren, bør måske nok overveje investeringen grundigt (men hvorfor ville du også købe en action pad hvis ikke du spiller actionspil ?).

Det er snart ved at blive trivielt at sige det, men Saitek leverer som sædvanligt varen, og der ert ale om en vare i absolut topklasse hvad gælder funktionalitet og kvalitet. Der er kun meget få problemer med GM2 sættet, og de fleste går på den venstrehåndede action pad, der til en vis grad begrænser brugen af den. Hvis du ikke finder GM2 musen tiltrækkende, kan du altid droppe den og anvende din egen mus sammen med action paddet. Sættet er let at anvende og hurtigt at sætte op, og vil efter lidt tilvænning revolutionere måden hvorpå du spiller actionspil. Et flot tital til Saitek, der endnu engang viser hvordan det skal gøres.

Gamesector Anbefaler

Om Johan Tandrup Kensler